AVIS og Budget får norske eiere

AVIS pressemelding

Billingstad 2. juli 2010

Avis og Budget Bilutleie i Skandinavia kjøpes opp


Det Johannesburg-baserte konsernet Barloworld har i dag signert avtale om overdragelse av Avis og Budget Bilutleie i Skandinavia med en norsk eiergruppering som består av Pett Kjede og Service Kontor AS og divisjonens daglige leder Dag Andre Johansen.

Avis og Budget Bilutleie drives i Norge, Sverige og Danmark gjennom selskapene Liva Bil AS (Norge), Riksbilar AB (Sverige) og Biludlejning i Danmark AS, Biludlejning i Danmark Leasing AS og Mandarin AS (Danmark). Totalt har virksomheten en flåte på ca.15.000 biler, der ca. 8.000 biler er fordelt på egeneide utleiekontorer og ca 7.000 biler leies ut gjennom et veletablert og regionsdekkende nettverk av franchisekontorer. Total består utleienettverket av 400 utleiekontorer i Skandinavia med en samlet leieomsetning på NOK 1,4 milliarder.

Selskapet RAC Holding AS er den nye eier av den skandinaviske bilutleievirksomheten, og eies med 51% av Pett Kjede og Service Kontor AS og 49% av Dag Andre Johansen AS.

– Avis og Budget er merkevarenavn som tiltaler oss gjennom sin fantastiske merkevareposisjon og sterke interne kultur. Selskapene som overtas har solide utgangspunkt som markedsleder i Norge og med en sterk posisjon i Sverige og Danmark. Selskapene er preget av et redusert volum i bilutleiemarkedet etter finanskrisen, men er gjennom de to siste årenes restrukturering og investeringer godt posisjonert til å levere lønnsomhet på samme nivå som før finanskrisen. For Pett er dette en langsiktig investering hvor vi kan bruke vår kunnskap om drift av franchisekonsepter, bygging av kremmerkultur og langsiktig merkevarebygging som et utgangspunkt for videre verdiskapning, sier administrerende direktør Per-Erik Burud i Pett.

Dag Andre Johansen vil fortsette som daglig leder av den skandinaviske bilutleievirksomheten etter overtagelsen. Han har mer enn 15 års erfaring i den virksomheten som overtas, med sine 5 år som salgs og markedsdirektør i Norge, 5 år som administrerende direktør i Norge og nå de siste 5 år som toppsjef for Skandinavia. Uttaler. – Pett er ideelle partnere og eiere som vil tilføre Avis og Budget i Skandinavia kremmerånd, fokus på lave kostnader og vekstambisjoner, sier Dag Andre Johansen. 

Transaksjonen avventer godkjennelse fra Konkurransetilsynet før endelig gjennomføring, noe som er forventet i slutten av juli.

For mer informasjon kontakt:

–          Avis / Budget Bilutleie ved adm. direktør Dag Andre Johansen på
+47 905 90 000 eller mail dag.andre.johansen@avis.no

–          Pett Kjede og Service kontor ved adm. direktør Per-Erik Burud på
+47 908 26 967 eller mail per-erik.burud@kiwi.no