Får lære "superverktøy"

Regiondirektør Knut Sigurd Pettersen i Rica og direktøren for Rica i Alta, Kari Flesvik er godt fornøyd med PMI. Nå skal de samarbeide med høgskolelektor Per Kåre Jakobsen og instituttleder Arild Røkenes om å lære studentene å bruke "superverktøyet". (Foto: Gunnar Sætra)

Reiselivsstudentene ved Høgskolen i Finnmark (HIF) skal få lære å bruke PMI, et ”superverktøy” for den som skal administrere et hotell. Opplæringen skjer i samarbeid med Rica-kjeden.

PMI er et dataverktøy som holder orden på ”alt” som har med hotelldrift å gjøre.

– På mange måter er det et ”supervertøy”, sier direktør Kari Flesvik ved Rica-hotellet i Alta.

Rombestillinger, budsjett, regnskap osv.

PMI holder orden på rombestillinger, budsjett, regnskap, bemanning, innkjøp av mat og drikke og alt det andre som hotelledelsen må holde styr på for å drive så effektivt som mulig.

– Verktøyet viser oss hvordan bemanninga er i forhold til belegget på hotellet, det gir oss informasjon om hvor mange gjester vi har og har hatt i forhold til budsjettet, tidligere år og hvilken aktivitet vi kan forvente ut fra rombestillinger, kommende konferanser osv, sier regiondirektør Knut Sigurd Pettersen i Rica.

– Og ut fra det kan vi se om det er behov for å legge om drifta, legger Flesvik til.

Teori og praksis hånd i hånd

Nå skal altså Rica-kjeden og Høgskolen i Finnmark samarbeide om å gi reiselivsstudentene ved HiF opplæring i systemet. Pettersen og Flesvik er sikre på at det blir nyttig for både hotellnæringa og studentene.

– De aller fleste store hotellkjedene bruker dette systemet, og jo før studentene får innblikk i det, jo bedre er det, sier de to.

Instituttleder Arild Røkenes ved Institutt for reiselivs-, hotell- og mediefag et godt fornøyd med samarbeidet.

– Det gjør at studentene kan kombinere teori og praksis. På den måten blir de godt forberedt på å møte virkeligheten de skal ut i den dagen de er ferdig med studiene, sier han.

Foto: Regiondirektør Knut Sigurd Pettersen i Rica og direktøren for Rica i Alta, Kari Flesvik er godt fornøyd med PMI. Nå skal de samarbeide med høgskolelektor Per Kåre Jakobsen og instituttleder Arild Røkenes om å lære studentene å bruke «superverktøyet». (Foto: Gunnar Sætra)