Kina: Norge beste økologiske

Per Arne Tuftin

Tirsdag denne uken ble Norge utnevnt til årets beste økologiske destinasjon av det anerkjente kinesiske reiselivsbladet TravelWeekly China. Norge vant med dette over Sveits og New Zealand, som var nominert i samme kategori, skriver Innovasjon Norge i en pressemelding.

– Vi er svært stolte over å ha vunnet denne prestisjefyllte prisen. Over 800.000 kinesiske online-brukere har vært med og stemme oss frem i denne harde konkurransen. Denne prisen viser at Norge har en sterk posisjon i det kinesiske markedet, sier Per Holte, markedssjef i Kina.

Med 1,3 milliarder innbyggere utgjør Kina et svært viktig reiselivsmarked. Kinesernes kjøpekraft styrkes som følge av fortsatt økonomisk vekst og en sterk valuta.

– Kineserne reiser mer til utlandet nå enn før. Denne prisen er derfor svært positiv i forhold til det arbeidet vi gjør med å øke profileringen av Norge som destinasjon i Kina, sier Per-Arne Tuftin reiselivsdirektør i Innovasjon Norge.

Populært bransjeblad

TravelWeekly China, som organiserer den årlige utdelingen, TravelWeekly China Travel & Meetings Industry Awards, er det ledende magasinet for reiselivsnæringen i Kina. Siden utdelingen begynte i 2002, har prisutdelingen vunnet tiltro for å være en av industriens mest rettferdige, åpne og kreative utdelinger.

Hard konkurranse

TravelWeekly China skal gjennom denne prisen fremheve de beste destinasjonene og reiselivsbedriftene. Vinnerne blir først nominert av et panel av profesjonelle dommere, før de blir stemt på av lesere av TravelWeekly China. Kriteriene for å vinne er høye. Et utmerket produkt og en fremragende service, i tillegg til enestående prestasjoner og sterk konkurranseevne, er noen av dommernes kriterier for å vinne.

Stort potensial

Antall kinesiske utenlandsreiser er ventet å øke til hele 100 millioner i 2015.

– Kina har et stort potensial, og vi har satset tungt i Kina i forbindelse med Expo 2010. Vi håper Expo og denne prisen vil gjøre sitt til at Norge blir et enda mer attraktivt reisemål for kineserne i årene fremover, avslutter Tuftin.

Foto: Per Arne Tuftin, direktør reiseliv, Innovasjon Norge.