Nye Rica-hoteller med Svanen

Svane

I Sarpsborg, Oslo, Gardermoen, Lillehammer og Haugesund kan Rica Hotels nå tilby sine gjester ytterligere overnattingsalternativer med det nordiske miljømerket Svanen. Dette gir hotellkjeden totalt 32 svanemerkede hoteller for ”grønnere” overnatting, skriver kjeden i en pressemelding.

Rica Saga Hotel i Sarpsborg, Rica Travel Hotel i Oslo, Rica Hotel Gardermoen, Rica Victoria Hotel, Lillehammer og Rica Saga Hotel i Haugesund er de fem nye Rica-hotellene som nå kan ønske gjester velkommen til et hotell som bruker mindre energi, skaper lite avfall og bruker lite miljøskadelige stoffer. Alt dette uten at det går utover gjestenes komfort.

– Faktisk innebærer kravene at hotellene ofte må investere i nytt og moderne utstyr, som gir gjestene våre et mer behagelig opphold, sier miljø- og sikkerhetssjef i Rica Hotels, Lise Sunsby. Og det er viktig i et marked der stadig flere kunder velger å legge vekt på miljøbevissthet ved valg av leverandør. Små investeringer har gitt store gevinster, både på hotell- og miljøregnskapet.

Inkluderer alle avdelinger

Å miljømerke et hotell med verdens strengeste krav innen bransjen for miljøsertifisering, er ingen enkel affære. Faktisk innebærer det deltagelse fra alle hotellets avdelinger. I tillegg er ofte nye investeringer, og ikke minst nye rutiner, påkrevd for å sørge for at kravene tilfredsstilles.

Energireduksjon, redusert vannforbruk, bruk av mindre miljøskadelige kjemikalier til oppvask og rengjøring, gode rutiner for avfallssortering og kraftig redusert bruk av éngangsartikler er hva som kjennetegner samtlige Rica-hoteller som innehar Svanen.

En viktig ekstragevinst er den økte fellefølelsen og arbeidsgleden blant de ansatte. Det spennende i dette er nemlig at alle ansatte har vært, og er, involvert. Alle ansatte gleder seg over å ha nådd målet, er den unisone tilbakemeldingen fra hotelldirektørene ved de nylig svanemerkede hotellene.

Flest svanehoteller i Norge

– Med de fem nye tilskuddene har vi per dags dato 32 hoteller i Norge og Sverige med Svanen, sier miljøsjef Sunsby. Dette gjør Rica Hotels til den norske hotellkjeden som kan tilby flest overnattingsalternativer med Svanen.

– Vi i Rica Hotels valgte de strengeste kravene i bransjen innen miljøsertifisering ved gå for Svanen, og det er gledelig å se at flere og flere av våre kunder setter pris på dette og aktivt velger svanemerkede hoteller. Selv om vi nå har 32 hoteller med Svanen stopper vi ikke der, og kommer til å kunne tilby svanemerkede hoteller på enda flere destinasjoner i løpet av høsten, lover Sunsby.