SAS med ny konsernsjef

Rickard Gustafson, utnevnt som ny konsernsjef i SAS (foto fra SAS)

Ifølge en pressemenlding fra SAS, har styret i gruppen utnevnt Rickard Gustafson som konsernsjef. Gustafson (46) er for tiden konsernsjef i forsikringsselskapet Codan/Trygg-Hansa.

– Rickard Gustafsson er en erfaren leder, med utstrakt internasjonal erfaring, som har vist evne til å levere gode resultater. Som sittende konsernsjef i Codan/Trygg-Hansa, har han nordisk bakgrunn, og bred erfaring fra strategiutvikling, marketing og prosessoptimalisering, både fra Codan/Trygg-Hansa og GE Capital. Hele styret er enig i at Gustafson er den rette personen til å overta utfordringene i SAS, og til å fortsette implementeringen av SAS’ kjernestrategi, så vel smo å sikre videre vekst, sier styreleder Fritz Schur.

Rickard Gustafson har ingeniørutdannelse med fokus på industriell økonomi fra det teknologiske instituttet ved Universitetet i Linkøping, er gift og far til to.

Nåværende konsernsjef i SAS, Mats Jansson, går av 1. oktober.
Nåværende SAS-sjef Mats Jansson går av 1. oktober.

– SAS er et spesielt og unikt skandinavisk selskap. Det er oppnådd en hel del for å sikre en plattform for fremtiden de seneste årene. Jeg gleder meg til å utvikle selskapet videre, sammen med alle de ansatte i SAS, sier han.

SAS’ sittende konsernsjef, Mats Janson, trekker seg fra stillingen 1. oktober 2010. Rickard Gustafson tiltrer senest i mars 2011. Frem til da vil visekonsernsjef John Dueholm fungere som konstituert konsernsjef.

Foto: Rickard Gustafson, utnevnt som ny konsernsjef i SAS (foto fra SAS)