Nytt storhotell i Bodø

Det nye Rica-hotellet i Bodø, som skal stå klart i 2013 (foto fra Rica Hotels)

Tirsdag ble det inngått en samarbeidsavtale mellom Havneutsikten AS og Rica Hotels AS om bygging og drift av nytt storhotell i Tollbugaten 5 på kaikanten i Bodø, skriver hotellkjeden i en pressemelding.

Det nye hotellet vil bli Bodøs største hotell, og ett av de største hotellene i landsdelen, med 220 værelser, konferansesal for opptil 600 personer, møteromsfasiliteter og restauranter. Hotellet er planlagt å bli på 17 etasjer. Hotellet får en spennende beliggenhet, med fasaden vendt mot sjøen og Bodø Havn. Havnen i seg selv har vært under kontinuerlig utbygging de siste 20 årene, i tråd med den generelle veksten i Bodø. Havnen er landsdelens betydeligste kommunikasjonssenter, og er også utpekt som nasjonalhavn. Byggestart for det nye hotellet er planlagt til våren 2011, med ferdigstillelse i 2013. Etter ferdigstillelse og åpning, vil hotellet anslagsvis ha mellom 80 og 90 årsverk. Investeringskostnadene til det nye hotellet vil være på cirka 275 millioner kroner.

Samarbeidet Rica Hotels AS og Havneutsikten AS

Avtalen mellom Rica Hotels AS og Havneutsikten AS om utvikling av nytt hotell i Bodø, ble undertegnet på tirsdag. Rica Hotels skal stå for den daglige driften av hotellet fra åpningen. Avtalen går ut på at partene i samarbeid skal stå for prosjektutviklingen helt fra start. Partenes målsetting er å skape et signalbygg, med spennende arkitektur, god kapasitet og miljøriktige, praktiske og funksjonelle løsninger, som er attraktive for gjestene.

Styrker posisjonen i Nord-Norge

– Det nye hotellet vil komplettere vår tilstedeværelse i Bodø og Nord-Norge på en god måte. Det vil bli et fullservicehotell, med god kapasitet til kurs og konferanser. Etableringen er en videreutvikling av merkevaren Rica Hotels, som fra før eier og driver 15 hoteller og Nordkapphallen i de nordligste fylkene, i tillegg har Rica Hotels en rekke partnerhoteller i Nord-Norge. Nå ser vi frem til fortsettelsen og videre planlegging av prosjektet,” sier konsernsjef i Rica Hotels, Ole-Jacob Wold.

Foto: Det nye Rica-hotellet i Bodø, som skal stå klart i 2013 (foto fra Rica Hotels).