Neptun i Bergen utvides

Hotell Neptun, Bergen

Bergen Hotell Gruppen, som eies av Erling Falch Monsen, har gradvis utvidet virksomheten og kapasiteten i Bergen, heter det i en pressemelding fra selskapet. Fra oppstarten i 1976, med Bergen Appartement Hotell, har Falch Monsen bygget opp en virksomhet med tre hoteller og en totalkapasitet på 482 rom.

I dag eier og driver Bergen Hotell Gruppen hotellene Scandic Bergen City, Neptun Hotell og Strand Hotell, i tillegg til konferansedrift i Magnus Barfot Kino og Salem konferansesenter. Til sammen disponerer gruppen 4500 konferansestoler, og hadde i fjor cirka 70.000 konferansegjester.

– BHG  har nettopp kjøpt nabobygget til hotell Neptun, og her vil vi bygge cirka 70 nye hotellrom, som vil komme som et tillegg til nåværende kapasitet på Hotell Neptun, sier Falch Monsen.

– Totalt vil Neptun få nærmere 200 rom når alt er ferdig, samtidig som vi vil presentere noen nye restaurantkonsepter på Neptun. Etter den siste kapasitetsutvidelsen, vil vi ha om lag 550 hotellrom å tilby i Bergen, sier Falch Monsen.

– Vi kjøpte Hurtigruten Hotels AS i 2008, som omfattet Neptun Hotell og Strand Hotell, og like etter kjøpte vi bygget til Neptun Hotell, fortsetter han.

– Som en del av avtalen med Hurtigruten, fikk vi en eksklusiv avtale om at Hurtigrutens gjester primært skulle bo hos oss, men med det volum Hurtigruten skaffer Bergen, benyttes også andre hoteller i sesongen.

Strand Hotell drives i leide lokaler på Strandkaien i Bergen, og har nettopp gjennomgått en opprusting og fått ti nye rom i toppetasjen. Falch Monsen er en av få lokale eiere og drivere innen hotellsektoren i Bergen. Han har bygget opp en hotellgruppe som hadde en totalomsetning på 172 millioner i 2009, og et resultat før skatt på 22 millioner. Hotellene innen BHG oppnådde et rombelegg på 65 prosent i fjor.