Trondheims-stjerne underveis

Petter A. Stordalen, Odd Reitan og Odd Reitan

Trondheims største byggeprosjekt tar form. I 2012 åpner dørene til Midt-Norges stjerneformede signalhotell. Clarion Hotel & Congress Trondheim blir ett av få bygg i energiklasse A, skriver Choide Hotels Scandinavia i en pressemelding.

Under en høytidelig seremoni la Hans Hoff, Petter A. Stordalen og Odd Reitan ned grunnsteinen på Clarion Hotel & Congress Trondheim. Tradisjonen tro ble en tidskapsel støpt inn i bygget. En CD med trønderrock (Stordalen), hotellets plantegninger (Hoff) og en bok om reitanfilosofien (Reitan) er gjenstandene som skal symbolisere byggestartsåret.

– Dette blir ett av Skandinavias største kongresshoteller, og hotellet skal bli hele Midt-Norges samlingspunkt. Trondheim får et arkitektonisk signalbygg, og ytterligere en attraksjon i det spennende Brattøra-området, sier Hans Hoff, som sammen med sin søster Mona Hoff og Odd Reitan står bak det Trondheimsbaserte Star Property, som investerer 760 millioner i prosjektet.

De siste årene er det gamle kaiområdet på Brattøra forvandlet til et sentrum for kunnskap og næringsliv. Nylig åpnet Rockheim, det nasjonale opplevelsessenteret for pop og rock, i det gamle mellageret. Nærmeste nabo blir Norges største badeland, Pirbadet. I tillegg er et akvarium under planlegging.

– Trondheim har vist en fantastisk evne til nytenkning og fornying de siste årene. I dag blomstrer byens kultur- og næringsliv. I kjølvannet har behovet for kongresskapasitet eksplodert. Dette hotellet skal bidra til forsterke byutviklingen ytterligere, fortsetter Hoff.

Midt-Norges nye stjerne

Space Group arkitekter har tegnet hotellbygget som en firearmet stjerne. Glassfasaden skal slippe dagslyset inn til store fellesområder, restaurant, lobbybar og skybar. Kongresshotellet får et areal på 31.500 kvadratmeter, kan tilby 400 rom og suiter og et 3000 kvadratmeters kongressområde. Hotellets 200 ansatte skal hilse 130.000 hotellgjester og 80.000 konferansegjester velkommen hvert år.

Foto: Petter A. Stordalen, eier og styreformann i Choice Hotels Scandinavia. Fotogtraf: Kjetil Ree/Wikipedia– Vi skal være størst i Skandinavias viktigste byer. Våre Clarion-hoteller i Stockholm og Oslo er allerede levende møteplasser i toppsjiktet. Nå skal Clarion Hotel & Congress Trondheim løfte byen til en kongressby i internasjonal klasse. Nidarosdomen har fått konkurranse. Folk vil valfarte til dette hotellet, sier Petter A. Stordalen (t.h.), eier og styreleder i Choice Hotels Scandinavia, som står bak kjeden Clarion Hotels.

Energiklasse A

Clarion Hotel & Congress Trondheim blir ett av svært få bygg i Norge i energiklasse A. Leietager Choice Hotels Scandinavia har bevilget et ekstra utbyggingstilskudd på 20 millioner, kroner for å heve bygget fra energiklasse C til A.

– Bygg står for 40 prosent av landets totale energiforbruk. Det er naturlig for oss å gå foran i energieffektiviseringen av Norge, avslutter Stordalen.

Og helt til slutt, noen glimt av hvordan hotellet er tenkt å bli, når det står klart i 2012:

httpvh://www.youtube.com/watch?v=eaenZRznBJE

Toppfoto: Petter A. Stordalen, Odd Reitan og Odd Reitan.