Ukens navn: Torgeir Silseth

Torgeir Silseth, adm. dir. i Choice Hotels Scandinavia

Torgeir Silseth

Adm. dir.

Choice Hotels Scandinavia

– Hva består din arbeidshverdag av?

– Min arbeidshverdag består av mange og varierte møter med mennesker i egen organisasjon, samarbeidspartnere og kunder. Det kan dreie seg om it-prosjekter, nye hoteller, ansettelser eller samarbeidsprosjekter med kunder eller leverandører.

– Hva er det beste ved jobben din?

– Jeg liker variasjonen. Det er inspirerende med så mangfoldige oppgaver og at jeg stadig treffer fantastisk spennende mennesker, både i og utenfor egen organisasjon.

– Har du noen du har sett opp til?

– Jeg henter inspirasjon fra og ser opp til de som vil noe og som skaper noe. Det kan være store hotellprosjekter eller selskaper. Men det kan også være en kokk som setter sin stolthet i å gjøre nettopp dette måltidet til sitt aller beste eller en resepsjonist som ønsker å ta imot deg på en måte som du husker.

– Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

– Det viktigste er å skape den gode stemningen i hverdagen. Mange av oss spiser frokost sammen på kontoret før arbeidsdagen starter. I sommerhalvåret kan vi spise ute i vår egen hage – ganske fantastisk!

– Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

– Så lenge jeg kan huske.

– Hva synes du er det beste ved HSMAI?

– At man skaper positivitet og engasjement om vår næring.

– Er det noen aktiviteter/tiltak du synes HSMAI bør starte opp?

– Det viktigste gjør dere allerede – nemlig å etablere en møteplass for informasjon, kunnskap og kontakt. Erfaringsutveksling for ulike faggrupper kunne vært et verdifullt tilskudd.

– Beskriv en perfekt helg for deg.

– I vinterhalvåret er det å reise til hytta på Hafjell. Faste ritualer med mat, kos og lange skiturer med familie og venner. Hjort fra Møre på menyen lørdag kveld, med mange samlet rundt langbordet.

– Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

– Stimulere til vekst og nyskapning. I dag er det for mange begrensninger og for lite belønning for dem som skaper noe nytt. Vi er alle avhengig av at flere skaper nye bedrifter og arbeidsplasser om vi skal opprettholde velferden i fremtiden.

– Hva er tittelen på boken om livet ditt?

– «Min kamp».

– Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

– Til Stockholm på fredag. Nordic Choice er nå større i Sverige enn i Norge. Derfor blir det minst én dag i uka i Stockholm.

– Har du noen spesielle hobbyer?

– På fritiden prioriterer jeg å være sammen med gode venner og familie. Det er verdens beste hobby.

– Takk, har du ellers noe på hjertet?

– Vi som jobber i reiselivsbransjen er heldige. Vi jobber i en soloppgangsnæring. Mulighetene er mange og fremtiden ser lys ut for de aktørene som klarer å fornye seg og utvikle spennende konsepter. Vi bør glede oss over hver eneste dag.