Gjev pris til Arild Hovland

Arild Hovland, Senior Vice President business Development i Rezidor (foto fra Rezidor)

Norske Arild Hovland, som er Senior Vice President business Development i Rezidor, mottar RHIC 2010 Leadership Award i forbindelse med Russian Hotel Investment Conference i Moskva, forteller The Rezidor Hotel Group i en pressemelding.

Hovland er utviklingsdirektør og drivende kraft bak Rezidors ambisiøse forretningsutvikling i Russland/SUS. Jonathan Worsley, Chairman of Bench Events og organisator av RHIC, sier Hovland hedres med RHIC 2010 Leadership Award for sitt viktige bidrag til utvikling av russisk hotellindustri.

Hovland er utdannet i Sveits, ved Ecole Hôtelière i Lausanne. I 1988 kom han til Rezidor etter tretten år i hotellindustrien i i Asia. Rezidor, som var en av de første internasjonale hotellkjedene som gikk inn i Russland, er nå den ledende internasjonale aktøren på markedet. I dag har Rezidor 36 hoteller og 9600 rom i Russland, og planlegger ytterligere 27 nye hoteller, med 6000 rom, i landet.

Rezidors Radisson Royal Hotel, Moskva, er kjedens flaggskip i regionen. Hotellet, som tidligere var, “Hotel Ukraina” en av Stalins berømte skyskrapere, gjenåpnet dørene i 2010, etter tre år med ombygging og oppgradering.

Hovland har også ansvaret for å bygge opp varemerket Park Inn i Russland. En strategisk avtale med Regional Hotel Chain innebærer at 20 hoteller under dette varemerket skal utvikles i årene som kommer.

Kurt Ritter, konsernsjef i The Rezidor Hotel Group (foto fra Rezidor)
Kurt Ritter, konsernsjef i The Rezidor Hotel Group (foto fra Rezidor)

– Alle disse prosjektene krever dyp forståelse og kunnskap om de lokale og nasjonale markedene. Noe Arild Hovland har brakt til nye høyder. Vi er stolte og glade for at han har vunnet denne prestisjefylte prisen, som også viser til vår satsing i Russland og/SUS, sier Kurt Ritter, President & CEO of Rezidor . Rezidor-gruppen har identifisert det voksende markedet i Russland som et av nøkkelområdende for videre vekst og satsing. I løpet av de neste fem årene vil hotellkjeden ha ti hoteller i drift i Moskva, fem i St. Petersburg og et omfattende Park Inn-nettverk i regionen.

Toppfoto: Arild Hovland, Senior Vice President business Development i Rezidor (foto fra Rezidor).