Gratis nett på toget

Bergensbanen på Hardangervidda. Fotograf: Rune Fossum/NSB

Fra og med onsdag 10. november 2010 blir det mulig å logge seg på gratis trådløst Internett om bord i enkelte av NSBs regiontog, skriver selskapet i en pressemelding.

– Vi vet at det har vært et sterkt ønske å få gratis Internett på tog, og derfor har vi besluttet at Internett blir innført som en gratis tjeneste på de regionale togstrekningene, sier konsernsjef Einar Enger.

Reisende på strekningen Skien–Lillehammer vil være de første som kan logge seg på Internett på de fleste avgangene. Beslutningen om å tilby kundene gratis Internett kom etter at NSB fullførte et pilotprosjekt på nettopp denne strekningen.

– Vi har bestemt oss for at kundene på strekningen Skien–Lillehammer skal være de første som kan nyte godt av NSBs nye tilbud. Dette vil gjøre det mulig for pendlere å starte arbeidsdagen i det de går på toget, sier Enger.

Internett vil fortløpende bli installert på NSBs regiontog over hele landet i løpet av 2011. Etterhvert som Jernbaneverket sikrer mobil- og bredbånddekning i tunneler rundt om i Norge, blir også kvaliteten på Internett bedre i tiden fremover. Allerede i desember vil det første toget på Østfoldbanen også kunne tilby passasjer gratis internettilgang.

Foto: Bergensbanen på Hardangervidda. Fotograf: Rune Fossum/NSB