Ny tursjef i Color Line

Øyvind Eikaas, leder for Color Lines turoperasjon

Color Line har ansatt Øyvind Eikaas (39) som ny leder for selskapets turoperasjon i Kristiansand, forteller rederiet i en pressemelding.

Eikaas kommer til Color Line fra stillingen som hotelldirektør for Clarion Hotell Ernst i Kristiansand. Nå overtar han det operative ansvaret for ett av de mest sentrale forretningsområdene i Color Line.

– Dette blir svært spennende og utfordrende, ikke minst med tanke på de store prosjektene Color Line har gående, både når det gjelder utviklingen av pakketurisme og arbeidet med nye, attraktive destinasjoner og reisemål i fremtiden, sier Øyvind Eikaas.

Eikaas har lang erfaring fra reiselivsbransjen og bred kunnskap fra hotellbransjen spesielt, og har blant annet jobbet innenfor hotellkjedene Rica og Choice.

I tillegg til å være en betydelig transportør, er Color Line blant de viktigste turoperatørene, som selger reisepakker med skip og hotell i Norge. Pakkereisene hadde i alt cirka 300.000 hotellovernattinger i Norge i 2009.

I 2009 kom mer enn 546.000 utenlandske turister til Norge med Color Lines skip. Disse representerte i 2009 3,5 millioner overnattinger, som utgjør nær 15 prosent av utenlandsovernattingene. I 2009 representerte Color Line-turistenes forbruk, inklusive indirekte virkninger og avgifter, omkring 3,6 milliarder kroner.

Direkte forbruk var 2,4 milliarder kroner, som utgjør 7,8 prosent av det totale utenlandske turistforbruket her i landet.