Ny Norwegian–Star Tour-avtale

Norwegian-maskin ved landing. Fotograf: Hans Olav Nyborg/Norwegian

Norwegian og Star Tour utvider samarbeidet og inngår ny millionkontrakt, skriver flyselskapet i en pressemelding. Samarbeidet omfatter at Norwegian skal fly Star Tours kunder til en rekke middelhavsdestinasjoner sommeren 2011. Kontraktsverdien er på godt over 300 millioner kroner, og omfatter nærmere 800 flyvninger.

Tidigere i år inngikk Norwegian og Star Tour en avtale om at flyselskapet skal fly reiseselskapets kunder til Gran Canaria og Egypt vinteren 2010/2011. Nå utvides avtalen til å gjelde også sommeren 2011.

– Vi har en veldig bra dialog med Star Tour, og er stolte over at de nå ønsker å utvide samarbeidet med oss. Vi kommer til å kunne tilby passasjerene en helt ny reiseopplevelse i vår splitter nye kabin, med såkalt Sky Interior, som hever komforten om bord betraktelig, sier kommersiell direktør Daniel Skjeldam i Norwegian.

– Vi er veldig fornøyde med det utvidede samarbeidet med Norwegian, som innebærer flere fleksible, komfortable og rimelige flyvninger for våre reisende. Samarbeidet med Norwegian betyr også at vi får bedre flytider enn tidligere, og det vet vi er svært viktig for kundene våre, sier administrerende direktør Christian Lunde i Star Tour.

Den nye avtalen omfatter nærmere 800 flyvninger fra Sverige, Norge og Finland til en rekke destinasjoner ved Middelhavet. Fra Sverige kommer flyvningene til å gå fra Stockholm-Arlanda og i Norge kommer flyvningene til å gå fra Oslo-Gardermoen, Oslo-Rygge, Bergen, Bodø, Haugesund, Molde, Stavanger og Trondheim. Fra Finland kommer flyvingene til å gå fra Helsinki.

Avtalen om vintertrafikken er verdt over 130 millioner kroner, og omfatter over 300 flyvninger til Egypt og Kanariøyene fra Norge og Sverige. Totalt omfatter nå avtalen 1100 flyvninger. Den totale kontraktsverdien ligger på 490 millioner kroner. Norwegian skal bruke sine splitter nye og mer miljøvennlige Boeing 737-800-fly på flyvningene.

Foto: Norwegian-maskin ved landing. Fotograf: Hans Olav Nyborg/Norwegian