Ukens navn: Terje Olsen

Terje Olsen, head of sales Nordic, HRG Nordic

Terje Olsen

Head of Sales Nordic

HRG Nordic

– Hva består din arbeidshverdag av?

– Jeg tror på tilstedeværelse og coaching i lederskap. Derfor reiser jeg mye og er tilstede i markedet, sammen med selgerne i det nordiske teamet. HRG er et selskap med mye spesialisert kompetanse. Det er viktig å bygge team på tvers av profesjonene, for å forstå hva kundene ønsker å oppnå, og finne den beste løsningen. Min hverdag blir da i hovedsak å få dette til å fungere på best mulig måte.

– Hva er det beste ved jobben din?

– Å se at selgerne i det nordiske markedet lykkes, og hele tiden søker nye og større utfordringer. Jeg synes det er utfordrende og gøy med endringer, så da passer jo denne jobben perfekt.

– Har du noen du har sett opp til?

– Først og fremst mine foreldre. De har gitt meg plattformen og tryggheten til å tørre å utforske livet, samtidig som de har gitt meg en god porsjon med sunt bondevett. Jeg håper jeg er like flink til å videreføre dette til mine to døtre under deres oppvekst.

– Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

– Vi har nulltoleranse for dårlig humør, og det gjør at jeg blir i godt humør når jeg kommer på kontoret, uansett om jeg kanskje hadde en dårlig start på dagen. Forrige uke kom jeg på kontoret litt stressa, og gikk rett forbi de andre i avdelingen uten å si god morgen. Da sa vår sales support «Terje, du kan gå ut og prøve én gang til.» Jeg gikk da ut i gangen, snudde og kom tilbake med et stort smil og hilste god morgen til alle. Det ble en god start på dagen.

– Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

– Husker ikke, men det er en stund.

– Hva synes du er det beste ved HSMAI?

– At noen jobber med motivasjon, stolthet, nettverksbygging og kompetanseutvikling for bransjen, er utrolig viktig. Og det gjør HSMAI med mye energi.

– Er det noen aktiviteter/tiltak du synes HSMAI bør starte opp?

– Tettere samarbeid med andre organisasjoner i bransjen, som jobber med lignende oppgaver.

– Beskriv en perfekt helg for deg.

– Høres litt kjedelig ut, men det å være hjemme sammen med familien, uten å reise noen steder, er for meg helt fantastisk. Jeg bor i Tønsberg, med kort vei til fritidsaktiviteter og cafeer. Det gjør at jeg får litt feriefølelse hver helg vi er hjemme.

– Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

– Miljøutfordringene, utdanning og forskning, tilrettelegging for et nyskapende næringsliv og videreutvikling av vår velferd. Vi har hatt flaks, som lever i et land som Norge, så jeg håper vi skjønner det og er i stand til å ivareta det for kommende generasjoner.

– Hva er tittelen på boken om livet ditt?

– «The advantage and disadvantage of positive thinking».

– Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

– Neste jobbreise går til Stockholm, for å delta på et SBTA-møte (Swedish Business Travel Association) og videre til London, på et europeisk sales management-møte i HRG. Den neste privatreisen blir en liten ferie utpå nyåret med familien. Vi starter med to dager på Island og en langweekend i New York, før vi tar noen late dager i Florida eller Texas.

– Har du noen spesielle hobbyer?

– I fritiden prioriterer jeg familie og venner. Jeg er også i startfasen med å lære meg yoga. Min samboer har gjort yoga i lang tid, og når jeg ser hvilken positiv innvirkning det har på henne blir jeg nysgjerrig.

– Takk, har du ellers noe på hjertet?

– Jeg ønsker å takke alle de positive menneskene jeg møter i denne bransjen for alt de gir meg av energi, kunnskap, utfordringer, moro og opplevelser.