16 pst økning i november

Norwegian-maskin ved landing. Fotograf: Hans Olav Nyborg/Norwegian

Passasjerveksten fortsatte for Norwegian i november måned. Nærmere 1,1 millioner passasjerer fløy med selskapet, noe som er en økning på 16 prosent, sammenlignet med samme måned i fjor. Måneden er preget av en sterk vekst i kapasiteten. Likevel fylles flyene enda bedre enn i fjor, forteller selskapet i en pressemelding.

I november i år fløy 1.084.782 passasjerer med Norwegian, en økning på 151.411 passasjerer, sammenlignet med november i fjor. Kabinfaktoren var på 77 prosent, tre prosentpoeng høyere enn i fjor. Kapasiteten i form av antall tilgjengelige seter økte med hele 27 prosent.

– I november fylte vi flyene betydelig bedre enn i fjor, til tross for mange flere avganger med større fly. Det er vi selvsagt godt fornøyd med, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

Selskapet opererte 99 prosent av de planlagte flyvningene i denne måneden, hvorav 80,5 prosent gikk på oppsatt rutetid. Punktligheten denne måneden er sterkt påvirket av streik hos handling-agenten i Las Palmas, der svært mange av Norwegians flyvninger ble berørt.

Foto: Norwegian-maskin ved landing. Fotograf: Hans Olav Nyborg/Norwegian