Åpning av Bjorli Snøhotell

Bjorli Snøhotell

Bjorli Snøhotell er nå blitt bygget for fjerde gang, og har offisiell åpning lørdag 11. desember. Biskop Solveig Fiske skal stå for den offisielle åpningen. Sannynligvis det første snøhotellet som er ferdigbygget i år, skriver Classic Norway i en pressemelding.

«Så vidt oss bekjent er det ingen andre snøhotell som har en så tidlig åpning,» heter det videre i pressemeldingen. Åpningen foretas i år av biskopen i Hamar Bispedømme, Solveig Fiske. Hun skal også holde en minimesse i Bjorli Iskapell etter den offisielle åpningen. Bjorli Iskapell har publikumsplass til 120 personer, og regnes som en bra setting for bryllup og barnedåp, og fungerer også til kulturelle aktiviteter, som konserter og utstillinger. Hotellet har også egen isbar, som blir åpen for publikum på åpningsdagen. Her blir drinkene servert i barens egne isglass.

Iskunst

Peder Istad har hatt det kunstneriske ansvaret i år som tidligere år, og i år har han lagt lista ekstra høyt. Konstruksjonen er mer komplisert, men også mer spennende enn noensinne. Hovedkonstruksjonen er i snø, og det er gått med cirka 15–20 millioner liter vann for å produsere snø til den. I år har han satt sammen et knallsterkt iskunst-team på åtte personer, som skal forme 30-40 tonn med krystallklar is til kunst og inventar i snøhotellet.

Hotellet

Rommene i snøhotellet blir noe endret fra tidligere år. De blir litt større, og det blir rom med to til fem senger. De rommene som har hatt fire–fem senger, har vært de mest populære tidligere år, så da blir det flere slike i år. Det blir også bygget en stor spesialdesignet brudesuite, som blir liggende i en egen fløy av snøhotellet.