Ukens navn: Nina Bogerud Caspari

Nina Bogerud Caspari, salgs- og markedssjef, Skaslien Gjestgiveri AS

Nina Bogerud Caspari

Salgs- og markedssjef

Skaslien Gjestgiveri

– Hva består din arbeidshverdag av?

– Min arbeidsdag er variert og aktiv. Jeg er ansatt for å ivareta salg- og markedsføring, men i en mindre bedrift må vi trå til alle steder, være ”potet”, de kan som kjent brukes til alt! Mitt daglige fokus er salgsinnsats opp mot nye kunder og ivareta eksisterende, gode kunder. Her er jeg heldig! Skaslien Gjestgiveri er en tradisjonsbedrift, utviklet og ivaretatt av familien Skaslien gjennom tre generasjoner. Vi har et sjeldent godt renommé, og det gjør oppgaven spesielt hyggelig. I det daglige fyller også jeg vertskapsrollen, på lik linje med øvrige ansatte. En oppgave jeg aktivt bruker for å nå potensielle kursbestillere når de er på besøk i ulike ærend. Det gjelder å være tilstede. Da får jeg jo vist frem våre flotte, nye gjesterom og ikke minst våre møteromsfasiliteter, og det er alltid utslagsgivende. Jeg er ellers ute i salgsmøter, og sørger for at våre nettsider, www.skaslien.no, er innbydende, og ikke minst salgsutløsende.

– Hva er det beste ved jobben din?

– Jeg liker å være ute blant gjester, ganske enkelt fordi vi får spesielt gode tilbakemeldinger. Jeg har etter 25 år i bransjen aldri opplevd et konferansested/-hotell som leverer så jevnt høy kvalitet i alle ledd. Skryt, ja, men det fortjener stedet. Det er en liten perle her i Hedmark! Jeg har jo bare vært her i to år, så derfor kan jeg skryte av bedriften. Tenk å være så heldig! Etter mange flotte år i Rica Hotels, med en sjef jeg fortsatt savner, er det nesten utrolig at jeg fikk muligheten til å komme til et slikt prisbelønnet sted. Det gir salgsglede og stolthet, og ikke minst giv etter å nå nye høyder!

– Har du noen du har sett opp til?

– Det er helt klart flere, men min aller første sjef, den gang salgs- og markedsdirektør i Star Tour, Unni Olav, er en flott dame! Hun er helt klart en person jeg har sett opp til. Hun lærte meg en masse og var helt klart forut for sin tid. Nytenkende, kreativ, nettverksskapende og et varmt menneske. Krevende, ja, men da får du også det beste ut av meg da!

– Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

– Ja, vi har ”familiejulebord” for de ansatte, da spiser vi alle rester etter våre gjester, og det setter både store og små pris på. Alle kan ta med seg hele familien!

– Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

– Skaslien Gjestgiveri har kun vært medlem i ett år, mens vi Rica Hotels var aktive medlemmer og bidragsytere i mange år. Det var også utslagsgivende for at vi nå meldte oss inn.

– Hva synes du er det beste ved HSMAI?

– HSMAI er et forum som gir reiselivsnæringen anledning til å dele erfaringer med hverandre. Gjennom web og nyhetsbrev holder dere oss oppdatert, også vi som holder til utenfor de store stedene og nettverkene der.
En slik mulighet som Skaslien og jeg nå har fått gjennom Ukens navn, er nyttig. Det kan være tøft å nå gjennom for en liten bedrift med begrensede midler, og det å få mulighet til å skryte litt blant sine egne, ser jeg som verdifullt. Dere får alle spre det gode budskap om et flott konferansested i kort avstand fra Oslo!

– Er det noen aktiviteter/tiltak du synes HSMAI bør starte opp?

– Ikke nødvendigvis. Jeg syns det viktigste er å ivareta det som er bra. Legg heller ned ressurser i de aktiviteter vi som medlemmer gir gode tilbakemeldinger på. For oss som en mindre aktør, er kundeworkshops og møtebørser viktig. Får vi der tak i de riktige kontaktpersonene, hjelp til å få møter med disse, kan mye være gjort for gode innsalg.

– Beskriv en perfekt helg for deg.

– Da må det skje minst mulig, men familien må være samlet. Gjerne med bok, avis, te og kake på sengen, etterfulgt av frokost med bacon og egg. Ellers er jeg glad i at det skjer noe rundt meg da. Helgebesøk fra familie og venner er toppen, men en jaktweekend er heller ikke å forakte. Når man arbeider på et sted som jeg, er matopplevelsen også viktig. Jeg liker å lage godt mat, så der legger jeg ned mye tid i helgen.

– Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

– Jeg ville lagt langt større vekt på utdanning og gode læringsforhold i skolen. Hva vi gir våre barn og unge under utdanning av muligheter, er utslagsgivende på alle måter og helt avgjørende for utviklingen i det norske samfunn. Her må det legges ned langt mer penger og vilje blant politikerne.

– Hva er tittelen på boken om livet ditt?

– ”Samarbeid – avgjørende for å få ting gjort!” eller skal jeg si ”Med ti baller i luften!”?

– Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

– Jeg skal til Oslo på salgsbesøk på mandag og tirsdag! Alle gode kundemøter mottas med takk! Send meg en sms eller en mail så kommer jeg!

– Har du noen spesielle hobbyer?

– Matlaging og jakt. Jeg var på rådyr jakt i Sverige i helgen, så ni dyr!

– Takk, har du ellers noe på hjertet?

– Ja, to ting! Samarbeid på tvers av kommunegrenser! Vi er i god gang i Kongsvinger-regionen, men hvis noen har gode innspill om hvordan de har lykkes innenfor reiseliv-/opplevelsesnæringen, mottas alle innspill med takk!Ellers får jeg nå delta i Innovasjon Norges ettårs-kurs – Lederutviklingsprogram for kvinner i Reiselivet, i regi av AFF, det kan anbefales!