2010 ble et godt charterår

Aquamarine. Fotograf: Erik Sahlin/Star Tour

Nordmenn kom overraskende raskt på banen for å kjøpe pakketurer etter finanskrisen og den lammende askeskyen. Mot alle odds ble 2010 et godt år for charterbransjen, med rundt 50.000 flere nordmenn på tur i forhold til finanskriseåret 2009, skriver Star Tour i en pressemelding.

– Vi hadde vel ikke trodd at det skulle gå så fort da det blåste som verst i 2009. I dag er nordmenn tilbake på nivået før krisen og vel så det. Det meste av charterbransjen har hatt et veldig godt år, og for Star Tour ble fjorårets skolesommerferie den beste i selskapets historie. En positiv overraskelse for oss, sier Lena Petersson, kommunikasjonsdirektør i Star Tour.

De mest markante reisetendensene blant de rundt 1,1 millioner nordmenn som reiste på charterferie i 2010 ble all inclusive, konsepthoteller for barnefamilier og ”forbudt for barn”-hoteller for voksne. Mest populære reisemål var Spania, inkludert Kanariøyene, Hellas og Tyrkia.

– Med en iskald vinter og mer kulde i vente, rives nå de siste vinterreisene nærmest ut av hyllene, fortsetter Petersson og forteller at feriearrangøren nå er på jakt etter ekstrafly for å møte etterspørselen. Sommersalget er også for alvor i full gang etter julen.

– Skal jeg dømme etter salgstempoet, går både Star Tour og resten av reisebransjen meget lyse tider i møte det kommende året. I fjorårets nest siste uke solgte vi 35 prosent flere reiser målt mot samme uke i fjor. Aldri før har reisene våre forsvunnet raskere ut av hyllene. Fortsetter dette tempoet, er halvparten av alle sommerreisene borte om en halvannen måneds tid, sier kommunikasjonsdirektøren.

Mest populære reisemål i 2010:

  1. Spania, inkludert Kanariøyene. Økte i 2010
  2. Hellas. Status quo
  3. Tyrkia. Størst økning i 2010
  4. Egypt. Økning i 2010
  5. Bulgaria. Status quo

Foto: Aquamarine. Fotograf: Erik Sahlin/Star Tour