Sol og sommer for én milliard

Amadores. Fotograf: Scott Gog/Star Tour

I løpet av de neste ukene går salget av feriereiser til topps, og vinterfrosne nordmenn vil bestille pakkereiser for drøyt én milliard kroner. Flertallet sikrer seg en sommerferie, og det er Tyrkia som øker mest. Totalt beregner Star Tour at nordmenn vil bestille mellom 150.000 og 160.000 pakketurer i løpet av januar, forteller turoperatøren i en pressemelding.

– Så fort julemiddagen er spist og gavene åpnet, går mange på nettet for å lete etter neste års sommerferie. Ifølge Google starter nordmenn feriesøkene på nettet ved 21-tiden selveste julaften. I juledagene økte vi reisesalget med 35 prosent, sammenlignet med julen i fjor, sier kommunikasjonsdirektør Lena Petersson i Star Tour. Hun forventer at nordmenn totalt vil bestille mellom 150.000 og 160 000 pakkereiser til en verdi av rundt én milliard kroner bare i januar. Eller sagt på en annen måte, rundt 5000 solgte reiser per dag, drøyt 200 reiser i timen og 3,4 reiser i minuttet!

– Januar er høysesong for alle som selger feriereiser. Denne trenden har satt seg. Nordmenn vil ha ferien i boks så fort julen er over. Mange vil nok ha noe å se frem til. Den kalde og våte sommeren, kombinert med en rekordkald vinter og god økonomi har gjort sitt, mener Petersson.

– Vi har solgt mer enn 35 prosent flere reiser de siste ukene sammenlignet med i fjor, fortsetter hun. Det er først og fremst sommerferien som skal sikres nå, og både barnefamilier og voksne uten barn er på hugget for å sikre seg de beste hotellene på sine favorittreisemål. Middelhavet er den store sommerfavoritten, og Tyrkia fosser frem som den store vinneren.

– Vi regner med å selge 50 prosent flere Tyrkiareiser neste sommer, blant annet til vårt nye reisemål Bodrum og det nye familiehotellet Blue Village i Side.

Beregninger Star Tour har gjort, viser at rundt 1.150.000 nordmenn vil reise på en pakketur i løpet av 2011.

Sommerens fem på topp reisemål hos Star Tour:

  1. Antalya
  2. Kreta
  3. Kypros
  4. Rhodos
  5. Mallorca

Foto: Amadores. Fotograf: Scott Gog/Star Tour