First Hotels får ny toppsjef

Helge Krogsbøl, adm. dir. i First Hotels

Den norskeide hotellkjeden First Hotels får ny toppleder. Helge Krogsbøl har  tiltrådt stillingen som administrerende direktør med virkning fra 1. januar 2011, heter det i en pressemelding fra hotellkjeden.

Krogsbøl har solid erfaring fra hotellbransjen. Han kommer nå fra stillingen som VP Operations i First Hotels, en stilling han har innehatt siden april 2009.

Krogsbøl ønsker å være tett på hotelldriften og ha et operativt lederskap gjennom sterk regional styring.

– Det føles veldig inspirerende å få mulighet til å lede kjeden i den spennende tiden vi nå går inn i. Etter noen vanskelige år i hotellbransjen, ser vi at trenden har snudd, og en av mine viktigste oppgaver nå blir å sikre hotellkjeden økte markedsandeler i de kommende årene, sier han.

– Vi skal også vokse videre. First Hotels vil arbeide for å få nye hoteller inn i kjeden – både egeneide og franchisetagere. Samtidig vil vi at gjestene våre skal oppleve unike øyeblikk og høy servicegrad. Jeg er både stolt og ydmyd i forhold til de utfordringene jeg står overfor, men er trygg på at alle våre dyktige medarbeidere vil bidra til First Hotels videre vekst, avslutter Krogsbøl, som har lang erfaring fra hotellbransjen. Han ble hotellsjef allerede i en alder av 25 år, og har siden innehatt ulike direktørfunksjoner i Thon Hotels. Han var blant annet med på å åpne Thon Hotel Arena, og utvikle det til ett av Norges fremste kongresshoteller. Videre har han vært driftsdirektør for Thons kongresshoteller, og sist kommer han fra stillingen som Area Director for Benelux i Thon Gruppen. Krogsbøl kom til First i april 2009, som VP Operations. Han er 42 år, bor i Oslo, med kone og tre barn.

– Jeg er svært tilfreds med at Helge Krogsbøl skal lede selskapet videre, sier Asmund Haare, eier og konsernsjef i Flying Elephant. Helge har lang og allsidig erfaring fra hotellbransjen. Hans sterke fokus på drift er et viktig ledd i å gi hotellene bedre oppfølging og support. Kombinert med hans kommersiell teft og hans mangeårig ledererfaring, er jeg er overbevist om at Helge er godt rustet til å ivareta First Hotels medarbeidere, markedet og sist, men ikke minst, gjestene på våre hoteller, avslutter Haare.

First Hotels er en av Skandinavias ledende hotellkjeder, med 46 hoteller i Sverige, Danmark og Norge.

Kjeden driver blant annet de anerkjente hotellene First Hotel Grims Grenka i Oslo, First Hotel Reisen i Stockholm og det prisbelønte First Hotel Skt. Petri i København.

Michael Telling forlater selskapet for å drive egen konsulentvirksomhet.

Foto: Helge Krogsbøl, adm. dir. i First Hotels.