Historisk jubileumsrekord

Norges største cruise- og transportrederi, Color Line, kan innlede årets 50-årsjubileum for linjen Oslo – Kiel med historisk rekord i antall passasjerer. Nærmere 1,1 millioner gjester reiste med Color Lines cruiseskip, «Color Magic» og «Color Fantasy» mellom Norge og Tyskland i 2010. To av tre nye gjester kommer fra Tyskland og Nederland, og veksten er størst i Oslo, skriver rederiet i en pressemelding.

– Veksten skyldes hovedsakelig effekten av nye markedsgrep i Tyskland og utvikling av temacruise for det norske markedet, sier konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt Helge Otto Mathisen. Oslo-pakker, med cruise, hotellopphold og kulturopplevelse, har økt mest, med hele 65 prosent [antagelig prosentpoeng] fra 2009 til 2010. To av tre nye gjester kommer fra Tyskland og Nederland.

– Dette er en ønsket og svært hyggelig utvikling, som viser at Norge har et stort uutnyttet potensial i våre nærmeste internasjonale markeder, sier Mathisen.

Tyskland – Norges største internasjonale turistmarked

I dag har Norge under én prosents andel i det viktige tyske utenlandsmarkedet, og Norges markedsandel i en storby som Hamburg, er så liten at den ikke er målbar. Både Color Line, Visit Oslo og Innovasjon Norge vil derfor i 2010 øke innsatsen og målrette arbeidet inn mot dette viktige markedet for helårsturisme til Norge, fortsetter han.

Investeringer i nye skip gir resultater

Color Line har siden 2003 investert 7,5 milliarder kroner i nye skip, havner og annen infrastruktur. Daglig går verdens to største cruiseskip med bildekk, M/S «Color Fantasy» (2004) og M/S «Color Magic» (2007) mellom Norge og Tyskland. Skipene har like mange rom som Europas tiende største hotell, og representerer en helt ny æra for den viktige broen, sjøveien mellom Norge og Tyskland, enten du søker cruiseopplevelser, transport til spennende reisemål i Tyskland og Norge, eller næringslivet, som søker daglige, fleksible og miljøeffektive transportløsninger.

Økt tysk interesse

Siden starten av Oslo – Kiel-linjen, med M/S «Kronprins Harald» 2. mai 1961, har nærmere 20 millioner mennesker reist på ruten mellom Norge og Tyskland. Interessen for norgesreiser fra Tyskland har økt betydelig, og veksten er nærmest doblet etter at Color Line erstattet M/S «Prinsesse Ragnhild» med M/S «Color Fantasy» i 2004 og M/S «Kronprins Harald» med M/S «Color Magic» i 2007.

Samlet representerer turistene som kommer til Norge med Color Lines skip et årlig forbruk på land i Norge på over 3,5 milliarder kroner. 60 prosent av de utenlandske gjestene om bord kommer fra Tyskland. På linjen Oslo – Kiel har antallet tyske gjester i 2010 økt med nesten syv prosent, og utgjør nå 84 prosent av de utenlandske gjestene ombord.