Nytt svensk hotell-/kongressenter

Radisson Blu Waterfront i Stockholm

Radisson Blu Waterfront Hotel i Stockholm, som ligger i direkte tilknytning til Stockholm Waterfront Congress Centre, har åpnet dørene. Hotellet og kongressenteret eies av Vital Forsikring, og er utviklet i nært samarbeid med Rezidor, skriver kjeden i en pressemelding.

Radisson Blu Waterfront Hotel tar imot gjestene midt i Stockholm sentrum, i gangavstand fra flytoget Arlanda Express og sentralstasjonen. Beliggenheten gjør hotellet til et ideelt alternativ for både forretningsreisende og turister, med nærhet til forretningsdistriktet, handlegater, Gamla Stan, slottet og rådhuset.

Styrker Rezidor i Norden

Kurt Ritter, konsernsjef i The Rezidor Hotel Group (foto fra Rezidor)– Vi er både stolte og glade over å kunne presentere denne fantastiske eiendommen, med en suveren beliggenhet i hjertet av Stockholm. Rezidor skal drive både det førsteklasses hotellet og det eksklusive kongressentret. Waterfront vil også styrke vår stilling som ett av de ledende internasjonale hotellkonsernene for forretnings- og fritidsmarkedet i Norden, sier Kurt Ritter (t.h.), konsernsjef i Rezidor.

Rom med utsikt

Hotellet og kongressentret er tegnet av White, et av Skandinavias ledende arkitektkontorer. Et av verdens fremste miljøer innen hotellinteriør, RPW Design i London, har lagt vekt på eleganse og moderne uttrykk når de har jobbet med designen i begge byggene.

Hotellets 414 moderne, røykfrie rom og suiter har utsikt både mot vannet og rådhuset. De tre suitene ligger i toppetasjen, og har panoramavinduer med utsikt mot Mälaren, Riddarfjärden og rådhuset. Den største suiten er på 74m², og består av et soverom med king size-seng, bad med rundt badekar, stue med sofagruppe, spisebord og tv, samt et eget gjestetoalett. Alle rom og suiter har tilgang til Radissons signaturtjenester, for eksempel gratis bredbåndsforbindelse.

Etter en dag med sightseeing eller møter, er gjestene hjertelig velkomne til hotellets moderne og godt utstyrte treningsstudio, ”Exercise Lounge”. Tilbudet er gratis for hotellets gjester.

Svenske og internasjonale spesialiteter

RBG Bar & Grill-konseptet til RezidorRadisson Blu Waterfront Hotel ønsker også gjester og fastboende velkommen til konseptrestauranten RBG Bar & Grill, med plass til 230 gjester. Dette er et uformelt sted, med avslappende atmosfære og utsikt mot travle bygater og innsjøen Mälaren. Menyen består av både nasjonale og internasjonale retter. Serveringstilbudet består dessuten av en Lobby Bar, med småretter og forfriskninger, samt 24 timers roomservice.

Grønne møter

Stockholm Waterfront Congress Centre, med sin spektakulære glassfasade, har hatt bærekraft og fleksibilitet i fokus under utviklingen av bygningen. Fasaden fungerer som et 1040m² solpanel, og genererer gjennomsnittlig 1 MW varmeenergi per dag. Varmluften som genereres, varmer opp vann, som fraktes til kaldere deler av bygningen. Om natten hentes det kaldtvann fra Klara sjö til bygningens 250 tonns store islager. Stockholm Waterfront Congress Centre sertifiseres etter EUs nye standard for grønne bygninger, men er faktisk allerede dobbelt så energieffektivt som den nye standarden krever.

Kongressentret har 14 000m² gulvareal, med blant annet en foredragssal med 17 meter takhøyde og plass til 3000 personer. Komplekset inneholder også en bankettsal, med plass til 2000 gjester. Andre og tredje etasje består av en rekke møterom av varierende størrelse, og med plass til rundt 1000 personer. Mange av veggene og himlingene kan flyttes eller fjernes, for å dele inn eller åpne opp rommene. Avanserte løsninger for belysning, lyd og telekommunikasjon er også innebygd. Rezidors serviceteam har den internasjonale erfaringen som skal til for å garantere et vellykket arrangement – enten det dreier seg om et mindre styremøte, en stor bransjemesse eller et idrettsarrangement.

Toppfoto: Stockholm Waterfront Congress Centre, med sin spektakulære glassfasade, har bærekraft og fleksibilitet i fokus.