Fauske hotell med svanemerke

Lise Dahlberg, direktør ved Fauske hotell (foto fra Rica)

Fauske Hotell, som er et Rica Partner-hotell, har det siste året jobbet med å tilfredsstille strenge miljøkrav. Målet har vært det offisielle nordiske miljømerket Svanen. Sist onsdag kunne ordfører i Fauske, Odd Henriksen, tildele Fauske Hotell det synlige beviset på at hotellet tilfredsstiller Svanens krav, verdens strengeste miljøkrav for hoteller, heter det i en pressemelding fra hotellkjeden.

Fauske Hotell kan dermed ønske sine gjester velkommen til et hotell som bruker mindre energi, skaper lite avfall og bruker lite miljøskadelige stoffer. Alt dette uten at det går utover gjestenes komfort.

– Vi ser stadig at flere kunder velger å legge vekt på miljøbevissthet ved valg av hotellleverandør. Små investeringer har gitt store gevinster, både på hotell- og miljøregnskapet, sier hotelldirektør ved Fauske Hotell, Lise Dahlberg.

Inkluderer alle avdelinger

Å miljømerke et hotell med verdens strengeste krav innen bransjen for miljøsertifisering, er ingen enkel affære. Faktisk innebærer det deltagelse fra alle hotellets avdelinger. I tillegg er ofte nye investeringer, og ikke minst nye rutiner, påkrevd for å sørge for at kravene tilfredsstilles.

– Alt av engangsemballasje er fjernet, vi kildesorterer alt avfall, kun svanegodkjente rengjøringsmidler benyttes, og vi har i tillegg redusert vårt vann- og energiforbruk gjennom investeringer på hotellet. Dette medfører at samtlige avdelinger ved hotellet bidrar til en mer miljømessig skånsom drift, forteller Dahlberg.

– En viktig ekstragevinst er den økte fellefølelsen og arbeidsgleden blant de ansatte. Det spennende i dette er nemlig at alle ansatte har vært, og er, involvert.

Miljømerking skjerper stadig kravene til lisensinnehaverne, og det er derfor en kontinuerlig jobb å bidra til et bedre miljø som Fauske Hotell nå har startet på.

Flest svanehoteller i Norge

– Med Fauske Hotell har vi snart 40 hoteller i Norge og Sverige med Svanen, sier miljøsjef i Rica Hotels, Lise Sunsby. Dette gjør Rica Hotels til den norske hotellkjeden som kan tilby flest overnattingsalternativer med Svanen.

– Vi i Rica Hotels valgte de strengeste kravene i bransjen innen miljøsertifisering ved gå for Svanen, og det er gledelig å se at flere og flere av våre kunder setter pris på dette, og aktivt velger svanemerkede hoteller. Rica Hotels ble nylig kåret til best på miljø i reiselivsbransjens egen kåring, HSMAI-prisene.

Foto: Lise Dahlberg (t.v.), direktør ved Fauske hotell, med det synlige beviset på hotellets svanemerking (foto fra Rica)