Lederskifte i Rica Hotels

Fire sentrale ansikter i Rica Hotels. Fra venstre: Hotelldirektør Jan Erik Rivelsrud, påtroppende konsernsjef Fredrik Utheim, eier Jan E. Rivelsrud og dagens konsernsjef og påtroppende styreleder Ole-Jacob Wold.

Rica-grunnlegger og eier Jan E. Rivelsrud overlater i juni styrelederplassen i Rica Hotels til konsernsjef Ole-Jacob Wold. Ny konsernsjef blir Fredrik Utheim, som i dag er administrerende direktør for Rica Hotels AB i Sverige, skriver kjeden i en pressemelding.

– Jeg er glad for at Ole-Jacob Wold vil avløse meg som styreleder. Vi har arbeidet godt sammen siden 1977, da Rica-kjeden bare var to år gammel. Nå vil jeg ta det litt roligere, men jeg fortsetter i styret og vil arbeide med utvikling av nye prosjekter, sier 71-årige Jan E. Rivelsrud.

Under ledelse av Rivelsrud og Wold har Rica Hotels vokst til en kjede med 50 hoteller, 2400 ansatte på hel- og deltid, og en omsetning på omkring 2,4 milliarder kroner i 2010. Kjeden har i tillegg 25 franchise-hoteller.

– Det har vært en eventyrlig utvikling, oppsummerer Ole-Jacob Wold (58). Han understreker at hotellbransjen er i rask utvikling, og varsler både nye hoteller og modernisering av klassiske Rica-hoteller i de kommende årene.

Fredrik Utheim (45) etterfølger Wold som konsernsjef. Også han har mange år bak seg i Rica, der han har gått gradene fra deltidsjobb som servitør i skoledagene via restaurantsjef, hotelldirektør og regionsjef, til dagens stilling som adm. direktør for Rica Hotels AB i Sverige.

– Jeg er stolt over å få overta roret etter Ole-Jacob Wold, og gleder meg til å løfte Rica videre, sammen med våre mange dyktige medarbeidere. Å være kjent som ”Det gode vertskapet” er en inspirerende og krevende målsetting, sier Utheim, som også har hotellutdannelse fra USA.

Rica Hotels er i dag 100 prosent eid av familien Rivelsrud, og Jan E. Rivelsruds tre barn er alle engasjert i styrearbeid i hotellkjeden og i det tilhørende eiendomsselskapet. Jan Erik Rivelsrud (32) har sitt daglige virke i konsernet, som direktør for det nye hotellet Rica Hotel G20 i Grensen i Oslo. Han vil også bruke mye av sin tid på nye prosjekter.

Foto: Fire sentrale ansikter i Rica Hotels. Fra venstre: Hotelldirektør Jan Erik Rivelsrud, påtroppende konsernsjef Fredrik Utheim, eier Jan E. Rivelsrud og dagens konsernsjef og påtroppende styreleder Ole-Jacob Wold.