Widerøe starter på Geiteryggen

En Widerøe Dash 8-100-maskin (Widerøe)

På tirsdag besluttet Widerøe å starte flyvninger fra Skien Lufthavn Geiteryggen, med tre daglige rundturer til Bergen, skriver selskapet i en pressemelding.

Widerøe har regnet på ruten siden Vildanden annonserte at de avviklet sin drift.

– Skien Lufthavn har i dialog med oss vist at det er et grunnlag for å opprettholde en rute mellom Skien og Bergen, forteller kommunikasjonsdirektør Richard Kongsteien i Widerøe.

~ Vi så at passasjergrunnlaget for en egen bergensrute fra Skien var tilstede og at flere utenlandske selskaper viste interesse for den, forteller han, og fortsetter:

– Det er mange som reiser i jobb fra Skiens- og Porsgrunns-området, og som ett av Europas mest punktlige flyselskaper, skal vi tilby folk i Telemark et godt reiseprodukt.

Med denne nye ruten får de reisende fra Skien tilgang til Widerøe og SAS’ omfattende rutenett i inn- og utland. Widerøe tilbyr bred distribusjon for salg av billetter og tilgang til hele SAS-konsernets tidsbesparende tjenester, som gjennomgående bagasje og innsjekk via SMS.

Widerøe vil fly ruten til Bergen med en Dash8-100, med 39 seter, med tre daglige avganger. Nå jobber flyselskapet med å omdisponere fly og mannskap, samtidig som de avsluttende forhandlingene med lufthavnen gjøres. Oppstart av den nye ruten blir senest 28. mars.

Foto: En Widerøe Dash 8-100-maskin (Widerøe)