To nye Ryanair-ruter fra Rygge

Moss lufthavn Rygge. Fotograf: Johan Røed/Wikimedia Commons

Ryanair annonserte i dag to nye ruter fra Rygge til de greske feriedestinasjonene Kos og Thessaloniki. I tillegg vil det bli høyere frekvens på rutene til Krakow, Malaga, Riga og Tallinn i sommer, skriver selskapet i en pressemelding. Ryanairs 34 ruter fra Rygge vil frakte over to millioner passasjerer i 2011, og sørge for 2000 arbeidsplasser.

Ryanairs seneste utvidelse kommer etter at Norwegian annonserte at de vil stenge basen på Rygge. Ryanair anser dette som en klar innrømmelse fra Norwegian om at de ikke kan konkurrere med deres lave priser.

For å feire sine 34 ruter fra Rygge, lanserte Ryanair én million billetter til 64 kroner for reise til 500 destinasjoner i slutten av februar og mars. Disse 64 kroners-billettene må bookes på www.ryanair.com før midnatt, torsdag 3. februar. Ryanairs to nye solreiser fra Rygge vil legges ut for salg på selskapets nettsider på onsdag 2. februar.

– Oslo Rygge feirer i dag to nye sommerruter med Ryanair, til henholdsvis Kos og Thessaloniki. I tillegg vil vi øke antall flyvninger på fire andre ruter. Vi forventer at Ryanairs 34 ruter vil frakte to millioner passasjerer og opprettholde 2000 arbeidsplasser på Rygge denne sommeren. Dette på samme tidspunkt som Norwegian innrømmer nederlaget, og flytter fra Rygge til Gardermoen, sa Michael O’Leary i dagens pressekonferanse i Oslo, i det som har fremstått som en noe spesiell feide mellom ham og Norwegian-sjefen Bjørn Kjos, og fortsatte:

– For å feire våre 34 ruter fra Rygge og samtidig vinke farvel til Norwegian, slipper vi nå én million billetter til 64 kroner per stykk. Billettene kan benyttes på reiser i Europa i slutten av februar og i mars. Disse billettene vil snappes opp raskt, og vi anbefaler derfor passasjerer å booke dem omgående.

Foto: Moss lufthavn Rygge. Fotograf: Johan Røed/Wikimedia Commons