Ukens navn: Nils Kallåk

Nils Kallåk, adm. dir. Rica Helsfyr Hotel/Rica Hotellene Oslo AS

Nils Kallåk

Adm. direktør

Rica Helsfyr Hotel/Rica Hotellene Oslo AS

– Hva består din arbeidshverdag av?

– Aktiv tilstedeværelse i hotellet med kvalitetsoppfølging og planlegging av daglig drift med mine medarbeidere. Rapportering, kort og langsiktig salgsfokus er også sentrale oppgaver i det daglige.

– Hva er det beste ved jobben din?

– Allsidigheten fra daglige små detaljer til større prosjekter og langsiktig planlegging. Vi skal igjen utvide hotellet og satser offensivt for fremtiden. Må også nevne tilfredsstillelsen med å levere gode resultater sammen med alle de dyktige medarbeiderne ved hotellet.

– Har du noen du har sett opp til?

– Kommer ikke på noen i farten, men noen har det vel vært. Har alltid beundret lokalpolitikere generelt, som bruker mye av sin fritid på nødvendig lokaldemokrati.

– Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

– Vi har tradisjonsrik julemiddag for alle ansatte, årlig båttur og personalfest samt at vi markerer runde fødselsdager.

– Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

– Tror det er siden tidlig 90-tallet.

– Hva synes du er det beste ved HSMAI?

– Er bindeleddet mellom ulike deler av reiselivet og holder oss oppdatert på nyheter og faglig påfylling, samt Møtebørsen.

– Er det noen aktiviteter/tiltak du synes HSMAI bør starte opp?

– Kommer ikke på noen umiddelbart, bortsett fra fortsette å spre faglig budskap.

– Beskriv en perfekt helg for deg.

– Er glad i marka og treningsmulighetene der både sommer og vinter, slik at helgen må inneholde et par runder der. Da smaker det også godt med god, selvkomponert mat hjemme med familien. Har to tenåringsjenter, som foreløpig også deler noen av de samme interessene.

– Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

– Bruke mer energi på å løfte opp dem som har det vanskelig i Norge, og bruke mindre energi på at ingen skal ha det bedre. Og selvfølgelig tilrettelegge og satse mer på et fruktbart reiseliv, basert på landets unike naturopplevelser. Må leve av noe etter oljen tar slutt.

– Hva er tittelen på boken om livet ditt?

– Har vanskelig for å for å se for meg noe sånt, men det måtte være noe med… Nei, den boka ville nok ingen ha lest.

– Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

– Privat går reisen til Jordan i påsken. Neste jobbreise er til Stavanger.

– Har du noen spesielle hobbyer?

– Ingen som er spesielle, men jeg bruker mye tid i marka med hund og ipod, samt er glad i mindre oppussingsarbeider, snekring etc. på hus og hytte. Fotball (Stabæk).

– Takk, har du ellers noe på hjertet?

– Ski-VM i Oslo er nær forestående, og jeg håper landets befolkning griper muligheten til noen fantastiske opplevelser i Oslo i februar /mars. Det finnes fortsatt hotellrom til ordinære priser i denne perioden.