Ukens navn: Camilla Forberg

Camilla Forberg, Marketing Director, SAS

Camilla Forberg

Marketing Director

SAS

– Hva består din arbeidshverdag av?

– Min hverdag handler om å treffe rette beslutninger, planlegge, sørge for at ting går fremover, møtevirksomhet og resultatoppfølging. Men, den består også i å tenke en del på ulike jobbting når jeg ligger på sofaen, dusjer, løper, da kommer de gode tankene det er stimulerende. Jeg er også veldig god til å sove om natten og skru helt av når jeg skrur av.

– Hva er det beste ved jobben din?

– At det er variert, og at utviklingen er konstant. Og at jeg får lov til å bli kjent med og jobbe med mange bra folk. Og så liker jeg å ta beslutninger, jeg liker godt å kjenne på et dilemma, og bestemme. Det en del som ikke liker det, men det gjør jeg, har jeg forstått etterhvert.

– Har du noen du har sett opp til?

– Generelt lar jeg meg begeistre av folk som brenner for det de driver med, og her er det jo en hel del som skiller seg ut, både kjente og ukjente. Jonas Gahr Støre er vel en mann man lett kan se opp til, men han har muligens litt lite glimt i øyet, og skulle ønske han ikke ALLTID var så alvorlig. Jeg er sikker på det bor en del humor i den mannen.

– Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

– Vi har tradisjoner, som alle andre selskaper, men det hyggeligste er det som er spontant, litt oppskåret frukt på avdelingsmøte, litt peppernøtter før jul, en ordentlig god kopp kaffe og når latteren sitter løst, da blir det topp stemning. Vi har en tradisjon jeg liker veldig godt, og det er at alle i landskapet reiser seg og booker når jeg kommer på jobb, neida?

– Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

– Siden 2005.

– Hva synes du er det beste ved HSMAI?

– At organisasjonen løfter interessante temaer opp i bransjen, og fokuserer på å være et slags bindeledd.

– Er det noen aktiviteter/tiltak du synes HSMAI bør starte opp?

– Ja, men det får vi ta en annen gang, når jeg har mer tid.

– Beskriv en perfekt helg for deg.

– Barn som leker sammen, med akkurat passe mengde fine lyder. Bra mat, som etter min mening for eksempel Salma i alle varianter. Vin som jeg kan kose meg med og komme i perfekt humør av, vennesammenkomster som varer litt for lenge, fordi det er så gøy og hyggelig, og så våkner man mer uthvilt enn man hadde fryktet og sklir ut i det fine været, sola skinner, og jeg og familien boltrer oss på ski eller bader eller noe, før alle drar hjem og lager enkel, god mat, og så klapper jeg sammen på sofaen, der jeg leser avis, mens mannen min lager lyder fra kjedelige ting i huset.

– Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

– Da ville jeg sørget for at de som har det verst får det bra, og at de som har lyst til å gjøre noe, får gjort det. Og så ville jeg ha prøvd å være flink, utstråle flink og vært blid, varm og omsorgsfull og bestemt og klok, slik at flest mulig følte seg vel. Nesten litt som da Obama ble valgt til president, tenkte jeg plutselig nå.

– Hva er tittelen på boken om livet ditt?

– «Lykkelig utmattet».