Stjernekrig i Legoland

Star Wars-figurer fra Lego

Lørdag 2. april åpner Legoland igjen sine porter, og nytt av året er et Star Wars-område i Miniland. Installasjonen er bygget av mer enn 1,5 millioner legoklosser i målestokk 1:20, og brer seg over totalt 420 kvadratmeter. Noen av legomodellene blir helt opp til to meter høye, og publikum kan leve seg inn i Star Wars-universet ved å trykke på knapper som får figurene til å bevege seg, heter det i en pressemelding fra VisitDenmark.

Området vil vise syv av de mest populære scenene fra Star Wars-filmene og den animerte TV-serien Star Wars: The Clone Wars. Klonene angriper, Sithene tar hevn og Jedi-ridderen vender tilbake, er tre av scenene du kan ta en nærmere kikk på.

Animatører, teknikere og gartnere arbeider hardt for at modellene skal se så realistiske ut som mulig. Spesialeffekter og autentisk Star Wars-lyd- og lyseffekter blir benyttet i stor grad.

Med over 1,7 millioner besøkende i forrige sesong, er Legoland Danmarks største turistattraksjon utenfor København.