Ukens navn: Erna Klæboe

Erna Klæboe, revenue manager, Thon Hotel Opera

Erna Klæboe

Revenue Manager

Thon Hotel Opera

– Hva består din arbeidshverdag av?

– Jeg arbeider som Revenue Manager, og har derfor ansvar for at vi til enhver tid har riktige priser på våre hotellrom og KK-fasiliteter, og passe på at vi hele tiden ligger ute med tilgjengelig kapasitet. En stor del av hverdagen min går også med til å prognostisere kapasiteten fremover, slik at vi hele tiden følger med på hvordan markedet utvikler seg.

– Hva er det beste ved jobben din?

– I tillegg til å ha verdens beste kolleger, er det veldig spennende at ingen dager er like. Jeg synes at mine daglige arbeidsoppgaver er interessante, og det er spennende å følge med på utviklingen fra dag til dag.

– Har du noen du har sett opp til?

– Det har vært mange forskjellige ledere eller personligheter gjennom hele utdannelsen og yrkeslivet, som har hatt stor kunnskap og evne til å dele denne, derfor ingen nevnt, ingen glemt.

– Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

– Vi har ulike sosiale arrangementer, som for eksempel en båttur hver sommer, for hele personalet på hotellet, vi har julebord hvert år i januar, og av og til hender det at kolleger tar med kake på kontoret og deler.

– Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

– Siden jeg begynte på Thon Hotel Opera i 2005.

– Hva synes du er det beste ved HSMAI?

– Muligheten til å delta på forskjellige seminarer og kurs, samt at man får mye interessant bransjeinformasjon.

– Er det noen aktiviteter/tiltak du synes HSMAI bør starte opp?

– Er fornøyd med det som finnes per i dag.

– Beskriv en perfekt helg for deg.

– Skitur i Østmarka med påfølgende middagsselskap for gode venner hjemme hos meg etterpå.

– Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

– Som Norges statsminister ville jeg fokusert på barn og unges utdanning. Utdanning er viktig, ikke bare som en drivkraft i samfunnsutviklingen, men for hvert enkelt individ er utdanning avgjørende for å ha flest mulig valgmuligheter senere i livet. Økt mangfold og høyere kvalitet på undervisningstilbudet er viktig, sammen med større fleksibilitet, slik at unge mennesker har rom for å revurdere tidligere utdanningsvalg.

– Hva er tittelen på boken om livet ditt?

– «Det skulle bare mangle!»

– Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

– Jeg er så heldig at jeg har fått bestilt bord sammen med to gode venner på Noma i København nå i mars, og jeg gleder meg veldig til den måltidsopplevelsen.

– Har du noen spesielle hobbyer?

– Jeg er veldig interessert i god mat og drikke, og gleder meg derfor over å invitere gode venner hjem på middagsselskaper.