Pressearbeid gir milliongevinst

Bryggen i Bergen. Foto: Nina Aldin Thune/Wikimedia Commons

Over tusen journalister på pressereise. Mer enn 7000 artikler om Norge og en samlet annonseverdi på over 410 millioner kroner. Dette er resultatet av Innovasjon Norge sitt pressearbeid i 2010 viser en fersk rapport, ifølge en pressemelding.

– Dette er svært gode resultater, og synliggjør viktigheten av pressearbeidet til Innovasjon Norge, sier Per-Arne Tuftin reiselivsdirektør i Innovasjon Norge.

Pressearbeid er en viktig del av Innovasjon Norges markedsføringsaktiviteter i prioriterte markeder. Gode artikler og TV-programmer gir en fantastisk eksponering til en brøkdel av kostnadene ved annonsering i tilsvarende medier.

Beste destinasjon i verden

Norge har gjort seg bemerket i flere anerkjente medier i 2010, og er blant annet av CNN blitt kåret til én av ni toppdestinasjoner i 2011, der blant annet redaktøren av Lonely Planet US, Robert Reid, satt i panelet. Fjord Norge ble også kåret til én av de 20 beste destinasjonene for 2011 av National Geographic US.

Andre høydepunkter fra fjorårets pressearbeid var TV-programmet 71° Nord, som ble filmet i Norge. Programmet ble vist i åtte episoder i beste sendetid på ITV i Storbritannia, og hadde et gjennomsnittlig seerantall på 4,1 millioner per episode. I vinter viste også det populære programmet Top Gear sin interesse for Norge. Den britiske TV-serien om biler er den største av sitt av slag i verden. Over 350 millioner mennesker verden over ventes å se serien fra Norge og Beitostølen. Innovasjon Norge var en av pådriverne og samarbeidspartnerne for å få den populære serien til Norge.

Ny rekord

Per Arne Tuftin, direktør reiseliv, Innovasjon Norge.
Per Arne Tuftin, direktør reiseliv, Innovasjon Norge.

– Vi har i 2010 oppnådd en ny rekord i annonseverdi, samtidig som vi har jobbet mer spisset for å sikre at de mediene vi bearbeider er av meget høy kvalitet. Dette har tydeligvis gitt gode resultater både i presse, og annonseverdi, sier Tuftin.

Presseansvarlige i Innovasjon Norge jobber stadig mer spisset for å sikre at de bruker rett media og når de ønskede målgruppene for sine kampanjer, mens annonseverdi blir mer sekundært.

– Vi velger derimot å bruke annonseverdien i stedet for presseverdien når vi kalkulerer resultater, fordi måten man kalkulerer presseverdi varier fra marked til marked. Ved å fokusere på annonseverdi kan vi oppnå et samlet tall, og sammenligne resultater fra år til år, forklarer han.

Toppfoto: Bryggen i Bergen. Foto: Nina Aldin Thune/Wikimedia Commons