1. mars – Komplimentdagen

Ros og komplimenter

Farsdag, Morsdag og Valentinsdagen… Nå innføres Komplimentdagen i Norge!

– Den nasjonale Komplimentdagen ble innført i Nederland i 2003, og har siden vært en årlig suksess. Nå tar vi initiativet til å innføre Komplimentdagen i Norge. Hvorfor ikke gi en ekstra kompliment til noen du kjenner denne dagen? Til en kollega, en kunde, en venn, eller til kjæresten din.

Det sier Ingunn Hofseth, administrerende direktør i HSMAI Chapter Norway.

HSMAI er en verdensomspennende bransjeorganisasjon, med medlemmer i hotell-, restaurant- og reiselivsbransjen. Komplimentdagen er ment å være et ikke-kommersielt tiltak. I Nederland har dagen fått mye oppmerksomhet, og har blitt en nasjonal merkedag. Det var nederlenderen Hans Poortvliet som hadde ideen: han ønsket seg en dag hvor man gjennom ord og uttrykk kunne gi ros og anerkjennelse.

– En oppriktig og personlig kompliment koster ikke noe, men har stor effekt på mottageren, sier Hans Poortvliet, administrerende direktør i HSMAI Chapter Holland. I dette ligger også suksessen til dagen. Den kan ikke kjøpes, for komplimentene må gis med ord og følelser, direkte kommunisert person til person, eller via Facebook, telefon, sms, e-post og lignende.

– Vi synes initiativet fra Holland er glimrende, og vi ønsker å følge nederlendernes eksempel, sier Ingunn Hofseth.

– Det å bli sett og gi ros har stor innvirkning, og er en mangelvare i vår stressende hverdag. Hvis alle gir minst tre personer i sin omgangskrets en ærlig og oppriktig kompliment, kommer dette til å bli en spesiell dag, sier hun.

Gå til vår Facebook-side for Komplimentdagen og klikk på LIKE, se en inspirerende video og gi komplimenter til dine kolleger, kunder, venner, med flere.

httpv://www.youtube.com/watch?v=Cbk980jV7Ao