Shiraz fra Motörhead

Motörhead Shiraz

Nå kan du som liker hardrock, men som kanskje er lei av Jack Daniels, velge å drikke vin uten å gi slipp på imaget ditt. Motörhead lanserer sammen med Scandinavian Concession Management rødvinen Motörhead Shiraz 2009. Den australske vinen er nøye utvalgt av Motörhead, og ble etter verdenspremieren i Sverige utsolgt på bare noen få dager, heter det i en pressemelding fra vindistributøren Excellars AS.

Motörhead Shiraz har en fruktig duft med innslag av vanilje, bjørnebær, plommer, eukalyptus og lakris, og har myke, avrundede tanniner.

Vinen passer til retter med lam, storfekjøtt, pasta og smaksrike oster. Det anbefales spesielt å drikke vinen til grillede lammekoteletter med hvitløk og rosmarin, samt Spotify-listen som inneholder noen av Motörheads mest kjente utgivelser. Vinen bør serveres litt under romtemperatur, mellom 16 og 18 grader

Shiraz

– Mitt råd er å nærme seg vin med forsiktighet. Jeg mener, du kan ikke stole på vin – det er aldri godt å si hvordan det ender, sier Lemmy, Motörheads grunnlegger, sanger og bassist.

– Valget av drue var enkelt. I likhet med Lemmy har Shiraz-druen overlevd det meste, så dette er Rock ‘n’ roll-drue nummer én! Den er varm og temperamentsfull, og passer godt til the Motörhead lifestyle. Vi skapte Motörhead Shiraz sammen med Lemmy, og han ønsker i fremtiden også å lansere en rosévin og en hvitvin, sier Gunnar Schöldberg i Scandinavian Concession Management.

Suksess i Sverige

Til tross for den rocka imagen er Motörhead Shiraz en kvalitetsvin, som bør falle i smak hos erfarne vinsmakere. Men den kan forhåpentligvis også fungere som en døråpner for dem som av ulike årsaker ennå ikke har våget seg inn i vinens verden. Da vinen hadde verdenspremiere i Sverige, ble den utsolgt på bare noen få dager.

– Det viser at vi klarte å nå målgruppen hardrockere med noe så dannet og kultivert som en rødvin. Og det var veldig moro at vinen ble så godt mottatt. Da vi lanserte vinen i Sverige, solgte vi 18.000 flasker på bare noen få dager, sier Schöldberg.

Vinen distribueres i Norge av Excellars AS.

Motörhead Shiraz 2009

Land/distrikt: Australia/South Eastern Australia

Produsent: Broken Back Winery

Pris:150 kroner (Vinmonopolet)

Alkoholinnhold: 13,5 prosent