Giske døper snømannflyplass

Nærings- og handelsminister Trond Giske (Ap). Fotograf: Henrik Kreilishheim

Snømannen utfordrer julenissen i Finland. Snowman Resort, som vant HSMAIs PR-pris i januar, arrangerer på lørdag dåp av Snowman International Airport, Bardufoss, samt mottak av historiens første turistcharter til Snowman Area.

– Det er med stor glede vi kan melde at statsråd Trond Giske vil være til stede under den historiske begivenheten 19. mars, han blir dermed verdens første snømannminister, proklamerer Reidun L. Traasdahl Nilsen, presseansvarlig i Snowman Resort, i en innbydelse som nylig ble sendt pressen.

Programmet for dagen ser slik ut:

Klokken 08.50: Cafe Caravelle Snowman Int. Airport, Bardufoss:
Statsråd Trond Giske ankommer Snowman Int. Airport, Bardufoss kl. 08.20. Samtidig kommer flere spesielt inviterte gjester, deriblant gründer av Målselv Fjellandsby, Even B. Hegbom, statssekretær i Forsvarsdepartementet Roger Ingebrigtsen, fylkesmannen i Troms, Svein Ludvigsen, direktør før Innovasjon Norge avd. Troms Svein Berg, de fleste ordførere i Midt-Troms, stortingsrepresentanter og mange flere.

Klokken 09.10 – 12.15: Frokostmøte
Inviterte gjester samles på Café Caravelle – taler ved blant annet leder for Midt-Troms Regionråd Rolf Espenes, direktør i Visit Snowman Morten Torp, lufthavnsjef Avinor Martin Berntzen, direktør FilmCamp Kjetil Jensberg og sjef Operasjon Støtte i Hæren Leif Petter Sommerseth.

Klokken 10.40 – 11.30: Besøk Målselv Fjellandsby
Statsråd Trond Giske med følge besøker Målselv Fjellandsby. Felles transport for statsråden med følge, gründer av Målselv Fjellandsby Even B. Hegbom og pressen.

Klokken 12.00 – 14.00: Charter og dåp
Historiens aller første turistcharter fra England lander på Snowman Int. Airport klokken 12.00. De første gjestene kommer ut og blir tatt imot av Visit Snowman, noe som markerer starten på en ny æra for turistsatsingen i nord. Etter at gjestene er fortollet, vil de, sammen med spesielt inviterte gjester, delta i folkefesten og dåpen av Snowman Int. Airport, Bardufoss. Dåpen vil bli markert med show fra isscene, taler og snorklipping. Det vil også være innslag av husflid, samisk kultur og annet.

Klokken 14.00 arrangeres guidet tur til Målsnes, søndag skal gjestene bygge snømann, gå på truger, besøke Blånisselandet, oppleve samisk kultur, kjøre hund og besøke Polar Zoo. Videre vil de 18 turoperatørene som er med på dette charterflyet fordeles for besøk i Hamn, Tromsø og Harstad. Pressedeltagelsen fra Engand vil bli stor. BBC TV kommer med syv personer, videre kommer avisene Liverpool Echo, Bolton News, North West Evening Mail og Magazine Sky.

Foto: Nærings- og handelsminister Trond Giske (Ap). Fotograf: Henrik Kreilishheim