Årets Hoteliér fra Bergen

Nina Askvik, hotelldirektør ved Radisson Blu Hotel Norge i Bergen

Nina Askvik (44), hotelldirektør ved Radisson Blu Hotel Norge i Bergen, er kåret til Årets Hoteliér 2011 i forbindelse med Serviceforum i Stavanger. Askvik ble valgt på grunn av sine og hotellets økonomiske resultater, utviklingen på R.G.I samt kunder og ansattes tilfredshet.

Cornell Hotel Society (CHS) Norway Chapter er initiativtager til prisen, og Nina er den andre i rekken som kan smykke seg med utmerkelsen Årets Hoteliér. Serviceforum samler aktørene innen hotell-, restaurant- og reiselivsbransjen, og er en årlig fagkonferanse ved Norsk Hotellhøgskole. Prisen som Årets Hoteliér er ment å motivere ledere og skape forståelse for viktigheten av videreutdanning og innsikt i nye trender.

Deler premien

I juryens begrunnelse heter det blant annet at Nina Askvik alltid er til stede for sine ansatte og gjester. Hun leverer svært gode økonomisk resultater, og hotellet leverer resultater langt over det vanlige i markedet. I tillegg fikk hotellet i 2010 NHO Reiselivs HMS-pris for forebygging og oppfølging i HMS-arbeidet.

Det var en stolt og svært glad prismottager som også takket sine kolleger for prisen som årets hoteliér.

– Tusen takk til alle mine fantastiske avdelingsledere hjemme på hotellet, Radisson Blu Hotel Norge – det er deres pris også! Jeg hadde aldri kunnet stå her og ta imot berømmelse for jobben jeg gjør, hvis det ikke hadde vært for dyktige og lojale avdelingsledere, sa Askvik, som siden 2009 har vært direktør ved Radisson Blu Hotel Norge.

Skolepulten venter

Som premie kan Nina Askvik se frem til to uker etterutdanningskurs, inkludert reise og opphold, på General Manager Program (GMP) ved Cornell University – School of Hotel Administration i USA. Skolen regnes for å være verdens fremste lærested for hospitality management.

Cornell Hotel Society Norway Chapter tok initiativ til prisen Årets Hoteliér i 2010, sammen med en rekke servicebedrifter og hotellselskaper. Formålet er å fremme resultatorientert og nytenkende lederskap blant fremgangsrike hotellfolk.

Fagtung jury

Juryen bak Årets Hoteliér har bestått av Morten Thorvaldsen (administrerende direktør i Thon Hotels), Sidsel Haavardtun (Vice President Human Resources, Rica Hotels), Leif Evensen (styremedlem Cornell Hotel Society, Norway Chapter) og Tarje Hellebust (regiondirektør i Rezidor og adm dir for Radisson Blu Plaza).

Foto: Nina Askvik, hotelldirektør ved Radisson Blu Hotel Norge i Bergen.