Choice med på Earth Hour

Earth Hour 2011

26. mars kl. 20.30-21.30 går verden i svart for fjerde gang. Earth Hour er verdens største klimakampanje, og i fjor deltok over 1,6 milliarder mennesker over hele verden. Nordic Choice Hotels er påmeldt til årets kampanje, med alle sine kjeder og enkelthoteller.

– I Nordic Choice har vi en energivisjon; våre hoteller skal være de mest energieffektive i Norden. Teknologiutviklingen har de siste årene vært formidabel, og potensialet for energisparing er stort, sier Arne Haugen, CR-direktør i Nordic Choice Hotels.

I 2009 ble samtlige hoteller miljøsertifisert etter ISO 14001-standarden. Dette sikrer at hotellene arbeider kontinuerlig med å redusere energiforbruk, avfall, kjemikalier, transport og vann. Siden 2003 er totalt energi- og vannforbruk i Nordic Choice redusert med over 20 prosent. Restavfallet er redusert med cirka 40 prosent siden 2008. Å markere Earth Hour er en naturlig del av hotellselskapets miljøarbeid, mener Haugen.

– Earth Hour er et fantastisk arrangement, som bevisstgjør og engasjerer både hotellansatte og gjester. Men vårt miljøarbeid pågår hver dag, året rundt, sier han.

I tillegg til fokus på energieffektivisering, investerer Nordic Choice Hotels i å utvikle mer klimavennlige bygg. 20 millioner kroner ekstra ble brukt for å løfte Clarion Hotel Trondheim fra energiklasse C til A. Konferansehotellet åpner i april 2012.

– Bygg står for 40 prosent av landets totale energiforbruk. Vi skal være med på de store løftene, og gå foran i arbeidet med å energieffektivisere Norge, sier Torgeir Silseth, administrerende direktør i i Nordic Choice Hotels.