SAS-rute Oslo–New York åpnet

Robin Kamark, kommersiell direktør i SAS (fotograf: Anders Bergersen, Bjørgli & Bergersen)

28. mars 2011 lettet SAS’ SK907 fra Gardermoen med retning New York. Med det åpnes det amerikanske kontinentet for passasjerer fra hele Norge, forteller flyselskapet i en pressemelding.

Direkteruten gjenåpnes syv år etter forrige SAS-flyvning mellom Oslo og New York, og nærmere 65 år etter at SAS for første gang etablerte rute mellom Skandinavia og New York.

Ruten trafikkeres daglig med en Airbus A330-300, som har 34 Business class-seter, 35 seter i Economy Extra og 195 seter i Economy-klasse. Etter åpningen av denne ruten, har SAS ti interkontinentale fly i trafikk.

– Betydelig reduserte kostnader, et topp produkt, og bedre markedsvilkår gjør det mulig for SAS å vokse på en lønnsom måte, sier kommersiell direktør Robin Kamark. Han slår samtidig fast at New York-ruten fra Oslo åpner det amerikanske kontinentet for SAS-passasjerer fra hele Norge.

Den nye ruten fra Gardermoen har avgang klokken 11.05, og er dermed lagt opp slik at passasjerer fra 39 flyplasser rundt om i Norge kan fly inn til Oslo på morgenen, og være fremme i New York allerede tidlig samme ettermiddag, lokal tid.

Flyvningen ankommer Newark Liberty International Airport klokken 13.10. Dermed er man fremme i New York tidlig nok til å “gjøre” The Big Apple allerede på ankomstdagen. Samtidig gir ankomsttidspunktet på Newark meget gode muligheter for å nå resten av det amerikanske kontinentet samme dag. I løpet av tre timer etter ankomst, kan SAS-passasjerer velge mellom flere enn 150 avganger med SAS’ alliansepartnere til over 50 byer i Nord- og Sør-Amerika.

– Mange passasjerer skal til New York, men erfaringen vår fra de etablerte rutene fra Stockholm og København til verdensmetropolen, viser at nærmere 50 prosent av passasjerene flyr videre. Dette behovet dekker vi gjennom samarbeidet med våre partnere i STAR Alliance, United/Continental, som tilbyr ruter til en lang rekke av de viktigste destinasjonene over hele Amerika, avslutter Robin Kamark.

SAS’ rute mellom Oslo og New York åpner også nye muligheter for flyfrakt. SAS er det eneste flyselskapet med Widebody-kapasitet på denne strekningen og kan tilby en fraktkapasitet på ca 15–28 tonn, avhengig av passasjerbelegget.

Foto: Robin Kamark, kommersiell direktør i SAS (fotograf: Anders Bergersen, Bjørgli & Bergersen)