Nordmenn vil ha musikalferie

Reisende i hotellresepsjon

Ifølge en undersøkelse gjort av Reisefeber.no satser skandinaver enda mer på weekendreiser i år enn tidligere. Vel fremme på destinasjonen viser Reisefebers statistikk at nordmenn og dansker lokkes mest av musikaler, mens svenskene vil se Zlatan spille fotball.

Til sammen 13.878 skandinaver svarte på spørsmålet ”Hvordan kommer du til å feriere i 2011 sammenlignet med 2010?”. Resultatet viser at nesten halvparten av respondentene (44 prosent) planlegger å øke antall weekendreiser.

Ved ankomst på foretrukket destinasjon vil nordmenn musikaler. På Reisefeber.no utgjør 34 prosent av alle solgte evenementer billetter til musikaler i London og New York.

– Det er interessant å se at nordmenn aller helst vil se musikalen We Will Rock You og med glede reiser til London eller New York –  til tross for at den også spilles i Oslo akkurat nå, sier Lena Wennerstein, salgsdirektør i Reisefeber Skandinavia.

Svenskene derimot, vil helst gå på fotballkamp. Sportsarrangement, der fotballbillettene utgjør den største andelen, står for 33 prosent av Reisefebers evenementsalg i Sverige, og havner dermed øverst på svenskenes liste over de mest populære arrangementer utenlands.

– Det er tydelig at svenskene er trofaste mot Zlatan Ibrahimovic: I fjor sto AC Milan for 38 prosent av salget av Serie A-billetter i Sverige. Etter Zlatans overgarng fra FC Barcelona steg tallet til 71 prosent, sier Wennerstein.