Ukens navn: Marianne Kim Brill

Marianne Kim Brill, driftsdirektør, Norlandia Hotel Group

Marianne Kim Brill

Driftsdirektør

Norlandia Hotel Group

– Hva består din arbeidshverdag av?

– Til daglig er jeg driftsdirektør og styreformann for et utvalg av NHGs hoteller, og fungerer som hotelldirektørens nærmeste overordnede. Jeg har resultatansvar, personalansvar og oppfølgingsansvar. I tillegg jobber jeg med prosjektledelse for skandinaviske prosjekter, da vi har hoteller i Norge, Sverige og Danmark.

– Hva er det beste ved jobben din?

– Det å få arbeide sammen med andre mennesker er utrolig spennende og samtidig positivt krevende. Jeg får daglig mulighet til å bruke og å utvikle mine mellommenneskelige egenskaper, i form av samarbeid med kolleger og kunder. Ettersom jeg ikke har en tradisjonell hotellbakgrunn, får jeg også mulighet til å dele min kunnskap og arbeidserfaring fra andre bransjer, som HR og IT, samt andre sektorer innen reiselivsbransjen.

– Det aller beste med min jobb er når vi i fellesskap oppnår mål og resultater. Dette gir oss gnist og energi til sammen å ta fatt på nye og spennende oppgaver. Det å få lov til å jobbe i en stilling hvor jeg kan påvirke resultat og fremdrift, setter jeg stor pris på.

– Har du noen du har sett opp til?

– Jeg ser opp til mennesker som evner å dele og å inkludere andre. Mennesker som våger å utfordre, tenke nytt og å bevege seg utenfor komfortsonen. Det skaper utvikling, innovasjon og driv. De lederne som har trodd på meg og som har gitt meg karrieremuligheter som har utfordret og utviklet meg som menneske, er jeg evig takknemlig. Dette har gitt meg kunnskap og lærdom som jeg tar med meg resten av livet.

– I tillegg beundrer jeg mennesker som våger å kommunisere sine drømmer og å gå for dem, tross jantelovens sterke makt i dagens samfunn.

– Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

– Når en kollega har bursdag, henges det opp ballonger og vi sender ut en mail til alle hotellene våre, med bildet og et morsomt dikt om de gode egenskapene fødselsdagsbarnet har. Dette feirer vi med kake og god stemning.

– Pølselunsjen på fredager er et viktig sosialt bidrag i hverdagen.

– Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

– Siden 2004, da jeg kom tilbake til hotellbransjen.

– Hva synes du er det beste ved HSMAI?

– En arena hvor vi kan følge nyheter og trender i bransjen. Bygge relasjoner med kolleger gjennom faglig og sosialt nettverk. Gjensyn med gode kolleger som man ikke ser så ofte.

– Er det noen aktiviteter/tiltak du synes HSMAI bør starte opp?

– Jobbe med å bli mer synlig i media. Dere har mange bra tiltak – fortsett med det.

– Beskriv en perfekt helg for deg.

– Det må bli sosiale aktiviteter sammen med nærmeste familie og venner. Harmoniske dager, der samvær, latter og felles opplevelser står i fokus.

– Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

– Bedre integreringspolitikk, utdanning, helse, velferd og trygge arbeidsplasser.

– Hva er tittelen på boken om livet ditt?

– «En engasjert og målbevisst kvinne med et følsomt hjerte».

– Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

– I påsken reiser min mann og vår datter på snart to år til Legoland i Danmark. Sammen med en vennefamilie har vi leid et feriehus i Lalandia Billund. Det blir spennende å prøve en slik løsning.

– Neste jobbreise går til Stockholm, hvor vi skal ha samling for våre hotelldirektører. Vi er inne i en positiv fase, hvor vi utfordrer våre verdier «Be Passionate! Feel special! Dare! Operational Excellence!». Det er utrolig spennende å utfordre seg selv og kolleger til å gå ut av komfortsonen og vokse som menneske

– Har du noen spesielle hobbyer?

– Alt som er skapende og sosialt er av interesse. Jeg liker å bedrive kreative aktiviteter på fritiden, som det å lage mat og bake, sy barneklær og designe smykker for Made By Heart. Jeg er glad i å være sammen med venner og familie, reise og generelt det å nyte livet.

– Takk, har du ellers noe på hjertet?

– Et sitat: «Et lykkelig menneske er en som skaper seg selv lykke».