1 mill med Fjord Line Express

HSC Fjord Cat, Fjord Line Express

Fjord Line Express starter årets sesong mellom Kristiansand og Hirtshals torsdag 14. april. Dette er femte sesong den hurtiggående katamaranen seiler over Skagerrak, og tidlig i sesongen vil passasjer nummer én million bli ønsket velkommen om bord, heter det i en pressemelding fra rederiet.

HSC Fjord Cat gjør overfarten mellom Kristiansand og Hirtshals på to timer og femten minutter, og er det raskeste transportalternativet sjøveien mellom Norge og EU. Skipet har ligget i vinteropplag i Fredrikshavn, og er nå klargjort for en travel sesong. I perioden frem til og med torsdag 23. juni blir det to rundturer daglig. Så følger syv uker med tre avganger hver dag fra begge havner. Deretter blir det igjen to rundturer daglig frem til sesongen avsluttes søndag 18. september.

Tror på fortsatt vekst

– Etter utestengelsen fra Kristiansand havn i 2009 var vi svært spente på hvilken mottagelse Fjord Line Express ville få på markedet. Økningen i passasjerbelegget i 2010, med seks prosent sammenlignet med 2008-sesongen, var gledelig, og i år forventer vi ytterligere vekst. Potensialet er stort, både fra Kristiansand og fra Hirtshals, sier kommersiell sjef for Fjord Line Express, Atle Woxholt.

– At vi tidlig i sesongen vil passere én million reisende, bekrefter at Fjord Line Express er et meget attraktivt og konkurransedyktig alternativ. Vedkommende som går om bord som nummer én million, kan se frem til en hyggelig overraskelse, forteller Woxholt.

De aller fleste av de reisende med Fjord Line Express kommer til havnene i Kristiansand og Hirtshals med egen bil eller i buss. Sjåfører og passasjerer kjører om bord og forlater skipet fra bildekket. Tilsvarende gjelder alle som benytter sykkel.

– Også reisende uten kjøretøy vil være sikret god om bord- og ilandstigning, understreker Atle Woxholt.

Øker kapasiteten i 2012

HSC Fjord Cat har plass til 676 passasjerer og ca 220 personbiler og fire busser. Katamaranen er fortsatt innehaver av “Det Blå Bånd” etter å ha krysset Atlanterhavet på rekordtid i 1998. Strekningen ble gjort unna på to dager, 20 timer og ni minutter.

Fra høysesongen i 2012 kommer Fjord Line til å seile med to cruiseferger i helårsdrift på linjen mellom Kristiansand og Hirtshals. I tillegg vil HSC Fjord Cat seile to rundturer på samme strekning i sommerhalvåret. I høysesongen vil Fjord Line derved kunne transportere ca 5500 passasjerer fordelt på tre daglige avganger fra begge havner.

Illustrasjonsfoto: HSC Fjord Cat, Fjord Line Express.