Tidenes beste julimåned

Amadores. Fotograf: Scott Gog/Star Tour

Nordmenn valfarter til utlandet når ferien kommer. Star Tour opplever tidenes beste julisalg, og har solgt mer enn syv av ti julireiser. Ifølge en undersøkelse Respons Analyse har gjort for feriearrangøren, planlegger to millioner nordmenn å legge ferien utenlands i sommer, skriver Star Tour i en pressemelding.

– Juli er vår viktigste salgsmåned, og vi har solgt nærmere tredve prosent flere julireiser enn på samme tid i fjor. Vi kommer til å sette salgsrekord for juli i sommer, sier administrerende direktør Christian Lunde hos Star Tour fornøyd.

Ifølge Lunde kommer mellom 750.000 og 800.000 nordmenn til å reise på en pakketur i løpet av sommeren. Den store reisefavoritten er Tyrkia. Star Tour har solgt 30 prosent flere Tyrkia-reiser enn i fjor, og det er Alanya som er mest populært. I sommer øker også euroreisemålene. Åtte av ti turer til Mallorca er allerede bortbestilt, mens nærmere syv av ti reiser til Hellas er solgt.

Sommerens fem på topp

  1. Alanya
  2. Kreta
  3. Kypros
  4. Rhodos

Illustrasjonsfoto: Amadores. Fotograf: Scott Gog/Star Tour