Widerøe og SAS bytter ruter

Robin Kamark, kommersiell direktør i SAS (fotograf: Anders Bergersen, Bjørgli & Bergersen)

30. oktober 2011 endrer SAS og Widerøe betjeningen av ruter mellom Norge og København, ved at strekningene Kristiansand–København og Trondheim–København bytter flyselskap. Passasjerene som reiser på de to norske destinasjonene, vil fremdeles kunne nyte det samme produktet, med tanke på gjennomgående bagasje og et helhetlig tilbud, heter det i en pressemelding fra SAS.

Endringen gir gevinster for kundene ved at SAS CRJ900 brukes på Trondheim–København, hvor den kan vinne tid og dermed flere korrespondanser i København.

– SAS har nærmere 170 destinasjoner i sitt rutenett fra København, og med SAS’ partnere i Star Alliance-nettverket i tillegg, har man globale forbindelser, i tillegg til hyppige frekvenser til Europas storbyer, sier kommersiell direktør i SAS, Robin Kamark.

SAS har totalt tolv fly av typen CRJ-900. De miljøvennlige flyene har 88 seter, og ble levert for vel ett år siden.

Widerøes helt nye Q400 brukes på Kristiansand–København, hvor det blir flere avganger rundt weekend, samtidig som de gode forbindelsene med SAS’ internasjonale rutenett i København opprettholdes.

– Vi har lang og positiv erfaring med å operere på flyvninger til og fra København. Spesielt ser vi frem til å bringe våre danske kunder til ekte sørlandsidyll, sier salg- og markedsdirektør Bodil Aalde Eian i Widerøe.

Passasjerene vil i løpet av kort tid kunne motta melding om endring av flybyttet direkte, enten via sitt reisebyrå eller fra deres flyselskap.

Foto: Robin Kamark, kommersiell direktør i SAS (fotograf: Anders Bergersen, Bjørgli & Bergersen)