Vår dypeste medfølelse

200.000 sørgende samlet seg på Rådhusplassen i Oslo mandag 25. juli 2011. Foto fra Wikipedia/Mathias-S

Klokken 15.26 fredag 22. juli skjedde det utenkelige, da deler av regjeringskvartalet nærmest falt i grus, som følge av en samvittighetsløs gjerningsmanns handlinger. Sjokket var nesten for stort å bære. Vi var alle enige om at stort verre kunne det ikke bli – trodde vi. Halvannen time senere var det første sjokket avløst av et mye større, som utspilte seg på AUFs sommerleir på Utøya.

Etter hvert som det ble klart hvem som stod bak, og hvilke motiver han hadde for ugjerningen, fikk vi vite at det var det politiske Norge som var målet. Men de grufulle handlingene rammet oss alle, som et knyttneveslag i mellomgulvet. Det er en samlet nasjon, et lite land, som det heter i sangen, som har mistet mange av sine vordende ledere – noen av de fineste vi hadde.

Så har også oppslutningen om minnemarkeringene over det ganske land har vært overveldende, som bildene her viser. Likevel… Hvor såret vi føler oss, alle som én, er det mange som har lidd enda større tap, som har mistet en søster eller bror, en datter eller sønn, en bestevenn eller klassekamerat. Når man tenker på hvor vondt vi alle har det nå, kan vi prøve å sette oss i deres sted. De er, som oss, rammet som nordmenn, men har samtidig mistet en kjær – i noen tilfeller enda flere.

Vi andre kan ikke engang fatte hvordan det må føles. Teksten fortsetter under bildet.

Blomsterhavet utenfor Oslo domkirke. Foto fra Wikipedia/Asav

Rose. ThumbnailDet er med dyp sorg vi sender våre varmeste tanker til alle som er skadet, og kondolanser til dem som har mistet sine kjære, med oppfordringen så mange har delt de siste dagene – om å ta godt vare på hverandre.

Med vennlig hilsen og varme tanker
Ingunn Hofseth
Adm. dir. HSMAI Chapter Norway

Foto: 200.000 sørgende samlet seg på Rådhusplassen i Oslo mandag 25. juli 2011. Foto fra Wikipedia/Mathias-S
Blomsterhavet utenfor Oslo domkirke. Photo from Wikipedia/Asav