Nytt polsk Rezidor-hotell

Radisson Blu Sobieski Hotel i Warszawa

Jan III Sobieski Hotel i Warszawa er nylig blitt kjøpt opp av den norske Wenaasgruppen. Wenaas vil fortsette det omfattende og pågående renoveringsprogrammet hotellet holder på med, heter det i en pressemelding fra Rezidor Hotel Group.

Kurt Ritter, konsernsjef i The Rezidor Hotel Group (foto fra Rezidor)
Kurt Ritter, konsernsjef i The Rezidor Hotel Group (foto fra Rezidor)

– Med sine 17 anlegg er Wenaasgruppen den største aksjonæren i The Rezidor Hotel Group. Vi er svært takknemlige og glade for å ytterligere kunne styrke vårt samarbeid, og vi ser også frem til å videreutvikle vår portefølje i Polen – et land som er i rask vekst, sier Kurt Ritter, Rezidors President & CEO.

Radisson Blu Sobieski Hotel har 435 rom og blir innlemmet i varemerket i tredje kvartal 2011. Radisson Blu er en del av Rezidor Hotel Group og er det største varemerket innen luksushotell i Europa. Hotellet besitter moderne arkitektur og design, et innovativt servicekonsept og er velkjent for sin ”Yes I Can!”-serviceholdning.

Kongelige aner

Anlegget er i dag kjent som Jan III Sobieski Hotel, Warszawa. Det ble designet og bygget i 1992, av et østerriksk-polsk team, og er oppkalt etter Sobieski, en av Europas største monarker. Sobieski styrte Polen i 22 år på 1600-tallet. Etter hans seier over det osmanske riket i slaget ved Wien, ble han hyllet som frelser av europeisk kristendom – et tema som skulle være kjent for de fleste nordmenn etter sommerens tragiske hendelser.

Fasilitetsrikt

Når renoveringsarbeidet er fullført i 2015, vil Radisson Blu Sobieski Hotel ha 467 rom med Radissons velkjente tjenester, som blant annet gratis tilgang til bredbånd. Hotellet vil også ha to restauranter, én salong, et velværeområde med boblebad, sauna og treningsrom, butikker og et av de største konferansesentrene (1400 kvm) i Warszawa.

Unik plassering

Hotellet ligger i den sørlige delen av Warszawas sentrale forretningsområde, og er et perfekt suppliment til det eksisterende Radisson Blu-hotellet i Warszawa, som ligger bare fire kilometer unna. Warszawa Fryderyk Chopin Airport ligger 7 km fra hotellet, og bare 1 km unna ligger byens sentrale jernbanestasjon. Bygningen har en fremtredende plassering ved hovedveien, i et særpreget område, som allerede er blitt et lokalt landemerke.

Foto: Radisson Blu Sobieski Hotel i Warszawa.