Norwegian: Exit Rygge

Moss lufthavn Rygge. Fotograf: Johan Røed/Wikimedia Commons

Norwegian slutter å fly på Rygge fra og med januar 2012. Innenriksrutene mellom Rygge og Bergen, og mellom Rygge og Trondheim, flys til og med 2. januar . Utenlandsrutene opphører i månedsskiftet oktober/november, informerer selskapet i en pressemelding.

Norwegian har flydd fra flyplassen de siste tre årene, men har ikke lenger basefly på Rygge. Flyvningene på flyplassen har stått for under én prosent av Norwegians totale produksjon.

– I Norwegian er vi opptatt av å tilpasse oss våre reisendes behov, både i forhold til hvilke flyplasser vi flyr fra og med tanke på rutenettet for øvrig. For det første velger mange av våre reisende i østlandsområdet å fly fra Gardermoen. Dette førte til at vi flyttet en del av trafikken fra Rygge til Gardermoen i sommerprogrammet. Når vi nå har besluttet å kutte ut Rygge fra og med starten av 2012, skyldes det kundetilpasning og fordi vi trenger flykapasitet til andre destinasjoner i vårt rutenett, sier kommersiell direktør Daniel Skjeldam.

Nye direkteruter fra Norge

– Norwegian jobber kontinuerlig med å se etter nye muligheter for direkteruter fra distriktene i Norge. Denne uken lanserer Norwegian to nye utenlandsruter kommende vinter, fra Bodø til Gran Canaria og fra Ålesund til Alicante, sier Skjeldam.

Foto: Moss lufthavn Rygge. Fotograf: Johan Røed/Wikimedia Commons