Nye utenlandsruter fra Norwegian

Norwegian-maskin ved landing. Fotograf: Hans Olav Nyborg/Norwegian

Norwegian fortsetter å utvide tilbudet utenfor det sentrale østlandsområdet, og åpner nå nye direkteruter mellom Bodø og Las Palmas, og Ålesund og Alicante. Med ruta Bodø–Las Palmas får nordlandsbyen sin aller første internasjonale ruteflyvning, forteller selskapet i en pressemelding.

– Det er et mål for oss i Norwegian å kunne tilby populære direkteruter, også for kunder som bor langt unna hovedflyplassen. Vi er nå glade for å kunne tilby helt nye utenlandsruter fra Bodø og Ålesund. Mottagelsen av ruta mellom Ålesund og London har vært svært god, og det var derfor helt naturlig for Norwegian å utvide utenlandstilbudet fra Vigra. Nordlendingene har brukt Norwegians direkteruter innenlands flittig i flere år. Det var derfor nå på tide å lansere den aller første utenlandsruta fra Bodø, sier kommersiell direktør Daniel Skjeldam.

Første fly fra Bodø til Las Palmas tar av 4. november, mens første fly fra Ålesund til Alicante tar av den 5. november. Billetter ble lagt ut for salg fra torsdag denne uken.

Nye ruter fra Kristiansand og Trondheim

Det er ikke bare Bodø og Ålesund som får utvidet flytilbud. Tidligere i sommer lanserte Norwegian nye ruter mellom Kristiansand og Trondheim, Kristiansand og Bergen, samt Trondheim og København. Responsen på disse rutene har så langt vært svært god, og de første flyvningene mellom Kristiansand og Bergen har vært smekkfulle.

Alle nye fly får bredbånd

I 2011 faser Norwegian inn 15 splitter nye Boeing 737-800-fly, med Dreamliner-interiøret SKY, samtidig som flere Boeing 737-300-fly fases ut. De nye flyene betyr at miljøutslippene og drivstoffkostnadene reduseres betydelig. Norwegian installerer bredbånd i alle de nye flyene.

I løpet av året vil over 20 nye fly være utstyrt med bredbånd og innen utgangen av 2012 er planen at hele Norwegians flåte skal ha Internett om bord.

Foto: Norwegian-maskin ved landing. Fotograf: Hans Olav Nyborg/Norwegian