Ukens navn: Jorunn Svidal

Jorunn Svidal, Director of Revenue Management, Thon Hotels

Jorunn Svidal

Director of Revenue Management

Thon Hotels

– Hva består din arbeidshverdag av?

– Revenue Management er et bredt og spennede fagområde, som byr på mange varierte problemstillinger og oppgaver. På denne tiden av året er det neste års prisstruktur og strategier som er i fokus. Ellers er oppfølging av hotellene, i forhold til deres prognoser, og justering av strategier, for å oppnå en best mulig omsetning, en viktig del av jobben. Vi har også gjort en rekke endringer i forbindelse med våre distribusjons- og hotellsystemer, to rimelig omfattende prosjekter, men som gir oss en rekke spennende muligheter fremover.

– Hva er det beste ved jobben din?

– Mange varierte oppgaver, muligheter for å påvirke resultater, og ikke minst at jeg treffer mange hyggelige mennesker og kolleger.

– Har du noen du har sett opp til?

– Jeg ser opp til mennesker med ekte engasjement, som brenner for noe, som er hel ved og står for sine meninger, både i medvind og motvind.

– Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

– Alle bursdager feires med kake og stas, og er det andre anledninger, markeres gjerne de også, så det er gjerne behov for å passe vekten innimellom.

– Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

– I vel fem år.

– Hva synes du er det beste ved HSMAI?

– Fokuset på å skape møteplasser og fora for diskusjon og nye impulser.

– Er det noen aktiviteter/tiltak du synes HSMAI bør starte opp?

– Nylig ble RM Advisory Board Europe startet, via HSMAI, som skal jobbe for økt kompetanse og sertifisering innen Revenue Management, for å styrke dette fagområdet. Tilsvarende fora kan nok være aktuelle for andre fagfelt. Spesielt hotellbransjen kan kommersialiseres ytterliggere, og treninger, foredrag og lignende, som kan heve kompetansen i så henseende, vil være veldig positivt.

– Beskriv en perfekt helg for deg.

– Sammen med kjæresten, i for eksempel New York eller London, uten noe spesielt program, annet enn å nyte storbyen, sushi og sjampis.

– Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

– Generelt gjøre noe med et enormt byråkrati, og konkurranseutsette flere av de tjenester som i dag er underlagt offentlig styring. Spesifikt for reiselivsnæringen, må denne gis det fokus og betingelser som er nødvendig for å være konkurransedyktig.

– Hva er tittelen på boken om livet ditt?

– «Det ordner seg alltid for kjekke jenter».

– Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

– Neste jobbreise går til Brussel, og så blir det nok en tur til London litt senere på høsten.

– Har du noen spesielle hobbyer?

– Kan vel ikke defineres som en spesiell hobby, men jeg er glad i å gå på konserter, kino, teater, og være sammen med venner i sosiale lag.

– Takk, har du ellers noe på hjertet?

– Benytter anledningen til å ønske alle en super uke!