VIA i seng med "fienden"

Anniken Aaseth, daglig leder i VIA Tours (foto fra VIA Tours)

Feriecenter Norge AS, med sine åtte butikker, 30 ansatte og årlige omsetning på 220 millioner, blir fra 1. januar 2012 en del av VIA Tours. Feriecenter-kjeden er Norges tredje største feriebyrå, målt etter omsetning, mens VIA Tours er Norges største, med en omsetning på rundt 900 millioner.

Innlemmelsen av Feriecenter-kjeden er et strategisk viktig grep for VIA Tours, som ønsker ytterligere vekst samt befeste posisjonen som Norges ledende reisebyråkjede for ferie og fritidsmarkedet. Omprofilering av de første Feriecenter-byråene starter umiddelbart, og skal senest være gjennomført innen utgangen av mars 2012.

Strategisk veldig riktig

– Innlemmelsen av Feriecenter er strategisk viktig for oss. De er sterke i de områder hvor vi er svake. Vi har blant annet ikke byråer rundt hovedstaden, nå får vi byråer både i Sandvika, Lørenskog og Drammen, sier Anniken Aaseth, daglig leder i VIA Tours.

– For oss er det rent markedsmessig svært riktig å innlemmes i Norges største feriebyråkjede. Vi får en helt annen styrke og synlighet overfor kunder når vi er VIA Tours. I tillegg får vi tilgang til avtaler overfor leverandører og operatører vi tidligere ikke hadde markedsposisjon til, sier Kjetil Tærud, gründer, eier og daglig leder av Feriecenter-kjeden.

Feriecenter får også tilgang til VIA Tours’ skreddersømtankegang, via egen produksjonavdeling, samt tilgang til felles systemer for økonomi og billettering.

Ansatte blir tatt vare på

Ingen ansatte i de to selskapene blir skadelidende som del av prosessen. På Lillehammer, Hamar og Jessheim, hvor det i dag både er Feriecenter-byråer og VIA Tours-byråer, blir disse samlokalisert. På Hamar og Lillehammer, som er kombibyråer i VIA Gruppen (selger både ferie- og forretningsreiser), går de ansatte over til å rendyrke forretningsreisedelen gjennom VIA Travel. På Jessheim legges Feriecenter-byrået ned, og de ansatte blir tilbudt jobb i andre avdelinger.

Nye byråer

I Stavanger åpner VIA Tours et helt nytt byrå på Madla, i AMFI Madla, den 13. oktober. I november åpner kjeden også nytt byrå i Motehuset Bryne Torg. I Bergen styrker VIA Tours sin tilstedeværelse ved at man i tillegg til byrået i Åsane nå også vil være representert med Feriecenter-byrået i Sartor Storsenter på Sotra.

Foto: Anniken Aaseth, daglig leder i VIA Tours (foto fra VIA Tours)