SAS åpner 21 nye ruter

Rickard Gustafson, konsernsjef i SAS (foto fra SAS)

SAS åpner ytterligere 21 nye ruter i 2012. Elleve av de nye rutene går fra Norge, mens resten fordeles jevnt mellom Stockholm og København. I tillegg styrker selskapet tilbudet på rutene mellom Oslo og Bergen, Stavanger, Trondheim og Tromsø, heter det i en pressemelding.

SAS åpner sommerflyvninger fra Oslo til ferieparadisene Faro i Portugal og Antalya i Tyrkia. Fra Stavanger åpnes sommerruter til Barcelona, Nice, Split og Palma. Bergensere kan glede seg over ruter til Malaga, Barcelona, Palma og Split sommeren 2012. Dermed fortsetter Skandinavias største flyselskap å tilby skandinaver nye etterspurte og ettertraktede reisemål på den tiden av året da folk flest har ferie.

– Mange av dem som flyr med oss på forretningsreiser til hverdags, vil gjerne ha samme verdi for pengene, i form av stabil punktlighet, god personlig service, og attraktive priser, når de skal på ferie. Jeg er veldig glad for at vi kan tilby dem det, når vi nå utvider vårt allerede omfattende trafikkprogram med enda 21 spennende destinasjoner, sier Rickard Gustafson, konsernsjef og CEO i SAS.

Åpningen av de nye rutene er en naturlig konsekvens av SAS’ strategi, «4 Excellence», som blant annet har som utgangspunkt at en stor del av veksten i flybransjen i årene som kommer, vil skje blant fritidsreisende.

– SAS vil selvfølgelig være med på å tilby feriehungrige nordboere et best mulig rutetilbud. Samtidig innebærer de nye rutene at vi klarer å utnytte flyene våre enda bedre. Alt i alt er denne ruteutvidelsen et offensivt initiativ, som kan skape lønnsom vekst til fordel for både kunder og SAS, Gustafson.

Samtidig med ruteåpningene til feriedestinasjoner i Sør-Europa, styrker også SAS tilbudet på de viktigste rutene i Norge. Antallet avganger mellom Oslo og Stavanger, Bergen, Trondheim og Tromsø øker med en rundtur på hverdager.

Billetter til alle nye destinasjoner ble lagt ut til salgs på sas.no og hos agenter og reisebyråer fra fredag 14. oktober.

Åpningen av sommerruter 2012 kommer på toppen av at SAS i løpet av det siste året allerede har åpnet 17 nye ruter. I tillegg åpnes Bergen–Manchester i januar 2012, mens en ny rute mellom København og Shanghai åpnes i mars 2012, som tidligere annonsert.

Foto: Rickard Gustafson, konsernsjef i SAS (foto fra SAS)