Slår tilbake mot finnene

Nordlyskampanjen på t-banen i London

Reiselivsdirektør Per-Arne Tuftin slår tilbake mot finnene og styrker Norges plass som nordlysland nummer én. Nå skrur han på en storstilt viral nordlyskampanje i Europa, forteller Innovasjon Norge i en pressemelding.

– Vi kan ikke sitte stille og se på at finnene forsøker å ta en større del av nordlysmakedet, sier en kampklar Tuftin i Innovasjon Norge.

– Vi gir oss ikke, nordlyset skal bli vårt. Gjennom nordlyskampanjer som dette, forsetter vi arbeidet med å etablere Norge som det beste landet i verden å oppleve dette fantastiske naturfenomenet, fortsetter han.

Sprer lyset på facebook

Innovasjon Norge relanserer nå den populære micrositen www.visitnorway.com/mynorthernlights i åtte aktuelle land i Europa; Tyskland, Russland, Frankrike, Storbritannia, Nederland, Italia, Sverige og Norge. På denne siten inviteres folk til å lage sin egen nordlysdans, sammen med en venn. Det personlige nordlyset kan sendes videre til kjente via facebook, e-post og twitter. To heldige deltagere har også sjansen til selv å vinne en tur til Nord-Norge for å oppleve nordlyset.

My Northern Lights ble godt mottatt i fjor, med over 1,8 millioner sidevisninger i tilsammen 166 land. Over 30.000 mennesker tegnet sitt eget nordlys.

Per Arne Tuftin– Interessen for nordlyset er stor, det gjelder derfor å smi mens jernet er varmt, sier Tuftin (t.h.). Han forklarer at i tillegg til den virale kampanjen som nå lanseres, vil det også være vinterkampanjer i de aktuelle markedene som markedsfører Norge og nordlyset.

Norge er fortsatt nordlyslandet

At Norge fortsatt er det mest populære nordlyslandet, hersker det liten tvil om. På Google ligger Norge som nummer to på organisk søk etter Northern Lights.

– Det klarer ikke finnene å slå med det første, slår Tuftin fast.

Visitnorways side om nordlys var også den tredje mest besøkte siden, totalt sett, på visitnorway, og hadde 282.000 sidevisninger fra januar til oktober i 2011. Dette er en oppgang på hele 75 prosent fra samme periode i fjor.

Nord-Norge ser lyset

Nord-Norge hadde en økning på 15 prosent i kommersielle gjestedøgn fra prioriterte markeder i fjor vinter*, viser tall fra Innovasjon Norge. Tuftin tror at mye av denne veksten kan tilskrives nordlysturer og nye og spennende aktiviteter i nordområdene.

– Vi ser en økning av turister til Nord-Norge, både sommer og vinter. Vinterstid kan nok mye av veksten tilskrives nordlyset og god konstant markedsføring i markedene. Denne veksten ønsker vi å videreføre i år, avslutter Tuftin.

*Vinter er her regnet som oktober–april 2010 i Nordland, Troms og Finnmark. Tall for både hotell, hyttegrend og camping.

Foto: Nordlyskampanjen på t-banen i London i fjor.